Main Content

VIDEO: Legendárny Raúl ukončil kariéru ziskom titulu s New York Cosmos

pondelok, 16. november 2015 12:38 | Autor: TASR

VIDEO: Legendárny Raúl ukončil kariéru ziskom titulu s New York Cosmos
VIDEO: Legendárny Raúl ukončil kariéru ziskom titulu s New York Cosmos | zdroj: © TASR

Washington 16. novembra (TASR) - Získal ešte posledný titul, no smútil. Jeden z najlepších futbalistov španielskej histórie Raúl Gonzales Blanco definitívne ukončil úspešnú hráčsku kariéru po nedeľnom zápase, ktorým jeho New York Cosmos po výhre 3:2 nad Ottawou Fury ovládol druholigovú NASL.

Športovým hrdinom duelu bol Gaston Cellerino, autor hetriku, ale večer patril Raúlovi, ktorý prihral na víťazný gól jeho tímu.

"Som šťastný, ale aby som bol úprimný, aj trochu smutný. Teraz začína nový život. Dnes to bol môj posledný zápas v kariére a som pyšný na všetko, čo som dosiahol. Mal som to šťastie hrať na MS, EURO či Lige majstrov, a dosiahnuť veľa víťazstiev,
" citovala bývalého hráča Realu Madrid agentúra DPA.

Tridsaťosemročný Raul sa dočkal na štadióne s umelým trávnikom pred návštevou 10.166 divákov ovácií v stoji. Jedna úžasná kariéra skvelého športovca skončila po prekročení namaľovanej autovej čiary, ktorá na štadióne v Hempsteade na Long Islande nepatrila ani futbalu, ale lakrossu. Aký to rozdiel oproti štadiónu Santiago Bernabeu, kde ako 17-ročný debutoval za "biely balet" a strieľal prvé góly. Odchovanec "pusiniek" hral v Madride 16 sezón, pôsobil aj v nemeckom Schalke 04 Gelsenkirchen a katarskom Al Sadde. So všetkými získal najmenej jednu trofej.

Bývalý kapitán dnes už 10-násobného európskeho šampióna s Realom vyhral šesť španielskych titulov, štyri španielske Superpoháre a trikrát ovládol Ligu majstrov. Za jeho materský klub nastrieľal 323 gólov.