Main Content

Liverpool vyhral tretí duel za sebou, Klopp je spokojný (+VIDEO)

piatok, 6. november 2015 12:13 | Autor: TASR

Liverpool vyhral tretí duel za sebou, Klopp je spokojný (+VIDEO)
Liverpool vyhral tretí duel za sebou, Klopp je spokojný (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Kazaň 6. novembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool sa vezú na víťaznej vlne.

Po príchode nového kouča Jürgena Kloppa si najskôr pripísali na konto tri remízy, teraz ale ťahajú trojzápasovú víťaznú šnúru. Predĺžili ju vo štvrtok v Európskej ligy UEFA 2015/2016 v Kazani, kde domáci Rubin zdolali zaslúžene 1:0. Pre Liverpool to bol premiérový triumf v B-skupine, v ktorej momentálne okupuje druhú postupovú priečku.

"Výsledok je fajn, aj naša hra spĺňala 80 minút prísne kritériá. Podali sme naozaj dobrý výkon, mali sme veľa šancí a mohli sme dať viac gólov," hodnotil Klopp, ktorého ekipa jasne dominovala prakticky počas celého zápasu. Domácu obranu ale Liverpool prekonal iba raz, o triumfe rozhodol tínedžer Jordon Ibe v 52. minúte. Slovenský reprezentačný obranca Martin Škrtel naskočil do hry až v nadstavení, v 92. minúte.

Liverpool stráca na lídra skupiny Sion dva body a je tri v pluse v porovnaní s tretím Girondins Bordeux. Postup si môže Liverpool zabezpečiť práve v súboji s francúzskym tímom, ktorý 26. novembra privíta na svojom domovskom štadióne Anfield. Rubin vo svojej Kazaň aréne ešte nikdy s anglickým klubom neprehral, získal aj skalpy tímov ako Wigan Athletic, Tottenham Hotspur a Chelsea. Tentoraz ale na svojho súpera nestačil.

"Rubin bol dobre organizovaný vzadu, ale my sme hrali oveľa lepšie ako pri domácej remíze s ním 1:1. Je to pochopiteľné, pretože sa už lepšie poznáme a náš prejav ide hore," dodal Klopp.

V Kazani kouč Liverpoolu nasadil silnú zostavu. "Nemám prečo niekohošetriť, keď to nepotrebuje. Vždy robím zostavu na najbližší zápas a tak, aby sme ho vyhrali. Bolo to tak aj teraz. Menšie problémy mali iba Adam Lallana a Philippe Coutinho, takže začali zápas na lavičke. Mohli hrať, ale nechceli sme to riskovať," vysvetlil Klopp.