Main Content

Višňovský sa rozhodol! Bude hrať za Slovan, ale ...

utorok, 27. október 2015 13:34 | Autor: TASR

Višňovský sa rozhodol! Bude hrať za Slovan, ale ...
Višňovský sa rozhodol! Bude hrať za Slovan, ale ... | zdroj: © TASR

Bratislava 27. októbra (TASR) - Ľubomír Višňovský sa po dvoch rokoch vrátil do Slovana Bratislava a opäť si zahrá v Kontinentálnej hokejovej lige. Skúsený slovenský obranca to potvrdil na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej uviedol aj to, že má zdravotné problémy.

"So Slovanom sme sa dohodli na zmluve do konca tejto sezóny. Mám zdravotné problémy a neviem, koľko mi zdravie vydrží. Mám problémy s chrbtom, konzultoval som to s lekármi. Aj Slovan ide do rizika. Sústredím sa na prvý zápas a potom uvidíme, či pôjde druhý, tretí...," uviedol Višňovský.

Tridsaťdeväťročný ofenzívny zadák pôsobil v uplynulých troch sezónach v drese New Yorku Islanders. V tej minulej odohral v základnej časti NHL 53 zápasov s bilanciou 5 gólov a 15 asistencií. V štyroch dueloch play off pridal dve asistencie. Po sezóne mu vypršal kontrakt, v lete sa tak zapojil do prípravného kempu Chicaga Blackhawks, no kontrakt si v ňom nevybojoval.

V minulosti pôsobil aj v Anaheime Ducks, Edmontone Oilers, Los Angeles Kings a v rodnej krajine v Slovane Bratislava, za ktorý si vo výlukovej sezóne 2012/2013 zahral v Kontinentálnej hokejovej lige. Celkovo odohral v NHL 883 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 495 bodov (128+367), a 28 stretnutí play off s bilanciou osem asistencií. V reprezentačnom drese sa zúčastnil na desiatich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympiádach. Na konte má kompletnú medailovú zbierku z MS.