Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Bielorusko

sobota, 10. október 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Bielorusko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Bielorusko | zdroj: © TASR

Najtesnejšia prehra s Bieloruskom nám pokazila očakávané postupové oslavy. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (5,5) – Veľa práce nemal, ale gól aj tak dostal, hoci nie vlastnou vinou. Toto nebolo stretnutie, v ktorom by sa mohol zaskvieť. Vyčítať sa mu dajú niektoré nepresné výkopy a odkopy.

Tomáš Hubočan (4) – Začal pomerne dobre, keď hlavičkoval tesne vedľa, k tomu pridal zaujímavý center, lenže v ďalších minútach to nebol akoby on. Bielorusi sa na jeho strane cítili príjemne, čo nie je preňho dobrá vizitka.

Martin Škrtel (5,5) – Neskutočne chcel dotiahnuť ako kapitán mužstvo na Euro, ale včera nebol ten vyvolený deň. Rozhodca mu dal hneď po prvom zákroku žltú kartu, čo ho síce limitovalo, ale neznížilo jeho defenzívny výkon. Na konci išiel aj sám do útoku, ale aj on svoju šancu nepremenil.

Kornel Saláta (4,5) – Svoje si opäť odohral, aj keď rozohrávke veľmi neublížil. Ak by bol pri inkasovanom góle trochu rýchlejší, mohol vyhrať s Gragunom súboj, čím by nám bieloruský futbalista nemohol z rohového kopu streliť gól.

Dušan Švento (4) – V prvom polčase bol smerom dopredu prakticky neviditeľný. Až v 43. minúte poriadne zaútočil, čo je veľmi málo. V druhom dejstve to už bolo lepšie, ale zas sme hrali presilovku, čo mu situáciu zľahčovalo. Tréner od neho čakal pomoc ofenzíve, tá sa nedostavila.

Viktor Pečovský (5,5) – Bol všade tam, kde mal byť. Hlavne pri defenzívnej činnosti je pre mužstvo prakticky nenahraditeľný. Ukázal aj niečo smerom dopredu, ale to ani nebola jeho priorita. Dole išiel z taktického hľadiska, keďže sme ho v danej situácii nepotrebovali.

Juraj Kucka (5,5) – Neodtiahol nohu zo žiadneho súboja, išiel naplno, vybojoval nám najnebezpečnejšiu štandardku, trafil v zápase žrď, nešetril pohybom. Snažil sa ukázať všetky svoje prednosti, ale ani to nám nestačilo na lepší výsledok.

Róbert Mak (4) – Dostal sa do našej najväčšej šance, k čomu aj sám výrazne prispel, dobre ju aj zakončil, ale chýbalo zopár centimetrov. No na druhej strane už ani niet veľmi čo hodnotiť, súper ho mal dobre prečítaného a dokázal Makove prednosti eliminovať. Určite sme čakali viac.

Marek Hamšík (5,5) – Opäť ukázal na ihrisku obrovský prehľad, keď rozdal zopár geniálnych lôpt. Skvele uvoľnil do šance Maka, sám skúšal zakončovať, ale nič neslávilo úspech. Zápas dohral o líniu nižšie, čo trochu pomohlo našim kombinačným akciám. Mínusom je nezvládnutý odhad smeru lopty pri inkasovanom góle.

Vladimír Weiss (4) – Súper ho dokonale prečítal, neustále ho zdvojoval. Aj preto bol možno frustrovaný, čo vyústilo v zbytočnú žltú kartu. Skvele kopol priamy kop z hranice pokutového územia, ale včera nám nebolo súdené skórovať. Aj pri našom druhom krídle možno konštatovať, že sme od neho čakali viac.

Michal Ďuriš (4,5) – Snažil sa, to mu uprieť nemožno, ale ani po tomto zápase sa nemôžeme usmievať, že máme vyriešený hrot útoku. Jeho najväčším vkladom bolo to, že vybojoval pre súperovho kapitána druhú žltú kartu. Mal jednu veľkú šancu, ale loptu poslal nedôrazne hlavou Gorbunovovi iba do náručia.

Adam Nemec (4,5) – Išiel do zápasu posilniť náš útok, ale keďže sme neskórovali, je jasné, že sa mu to dokonale nepodarilo. Snažil sa síce, ale často nebol so spoluhráčmi na jednej vlnovej dĺžke, preto tie nedorozumenia.

Miroslav Stoch, Ondrej Duda (bez známky) – Obaja už boli len akýmisi pokusmi na zmenu deja, ale súperova obrana odolala. Duda mohol byť hrdinom, ale prvým dotykom s loptou si sám zmaril šancu.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon