Main Content

Kozák upokojuje: Postupové oslavy dosiahneme o tri dni!

sobota, 10. október 2015 01:05 | Autor: TASR

Kozák upokojuje: Postupové oslavy dosiahneme o tri dni!
Kozák upokojuje: Postupové oslavy dosiahneme o tri dni! | zdroj: © TASR

Žilina 9. októbra (TASR) - Piatkový večer slovenskej futbalovej reprezentácii v Žiline nevyšiel, historický postup na majstrovstvá Európy sa nekonal.

Výber trénera Jána Kozáka utrpel v C-skupine druhú prehru v najmenej vhodnej chvíli, keď nestačil na Bielorusko a prehral 0:1.  Slováci veľmi chceli, ale narazili na mimoriadne disponovaného súpera, ktorý ustál aj vylúčenie kapitána Aleksandra Martynoviča v 65. minúte.

Kozák po zápase vyjadril nespokojnosť najmä s prvým polčasom a priznal, že ho výkon bieloruského tímu prekvapil. "Kvalifikácia je strašne dlhá a my sme dnes prehrali zápas, v ktorom sme chceli vyhrať. My sme prakticky v prvom polčase hrali tak, ako som si nepredstavoval. Aj podľa zostavy súpera, ktorý nastúpil s viacerými hráčmi BATE Borisov, na ktorých je vidno že majú formu, nás Bielorusi nepustili do hry. Vytiahli na nás vysoký presing, nedovolili nám hrať, boli aktívni. Dali nám gól a to ich povzbudilo. Prvý polčas bol zlý. Druhý polčas bol už lepší, dostali sme sa do tlaku, nastrelili sme tyčku, Robo Mak mal šancu a boli tam aj ďalšie dobré situácie. Súper podal veľmi kvalitný výkon, musíme to rešpektovať. Prekvapili aj mňa, hoci som upozorňoval," hodnotil Kozák na tlačovej konferencii.

Napriek prehre, ktorá na hráčov ešte viac zvýši tlak Kozák verí, že v Luxembursku Slováci zvíťazia a vytúžený postup spečatia. Majú totiž tromfy stále vo vlastných rukách, na ME ich posúva akékoľvek víťazstvo v pondelňajšom dueli v Luxembursku. Slováci majú pri rovnosti 19 bodov s treťou Ukrajinou stále lepšiu pozíciu, s týmto súperom majú totiž navrch pri porovnaní bilancie zo vzájomných súbojov. V prípade, že Španielsko vyhrá v Kyjeve, postúpia Slováci na šampionát bez ohľadu na výsledok ich súboja v Luxemburgu.

"Prehrali sme zápas, ale život ide ďalej. Mužstvo má silu a charakter. Dnes sme to nedotiahli na postup, tak to musíme dotiahnuť na postup v Luxembursku. Zápas sme neodflákli, išli sme za gólom, ale nepodarilo sa to. Musíme dobre zregenerovať, rozoberieme si to a verím, že sa to podarí. Máme skúsených hráčov, ktorí zažili aj prehry. Táto prehra prišla v nevhodný čas, ale prišla. Myslím si však, že sa s tým vyrovnáme a postupové oslavy dosiahneme o tri dni."