Main Content

VIDEO: Na úvod jeden slovenský bod, LA Kings s výpraskom

štvrtok, 8. október 2015 09:05 | Autor: TASR

VIDEO: Na úvod jeden slovenský bod, LA Kings s výpraskom
VIDEO: Na úvod jeden slovenský bod, LA Kings s výpraskom | zdroj: © TASR

New York 8. októbra (TASR) - Americký hokejista Max Pacioretty strelil v noci na štvrtok prvý gól novej sezóny NHL. Montreal sa ním dostal do vedenia v najsledovanejšom kanadskom derby súťaže a napokon aj v aréne Toronta vyhral 3:1.

V nasledujúcom druhom dueli obhajcovia Stanleyho pohára z Chicaga odštartovali prehrou s NY Rangers 2:3, no Slovák Marián Hossa si aspoň do individuálnych štatistík pripísal asistenciu i plusový bod. Keďže vo všetkých štyroch úvodných zápasoch domáci prehrali, tímovo neuspel ani Marián Gáborík a tomu dokonca zaregistrovali až dve mínusky. LA doma prehrali so San Jose 1:5 a rovnaký výsledok sa zrodil v zápase Calgary - Vancouver.

Montreal sa dostal do vedenia na začiatku 4. minúty, keď nevydarené striedanie súpera hostia využili založením kolmej akcie po pravom krídle. Na druhej strane vtedy naskakoval na ľad aj mladý slovenský obranca Martin Marinčin a korčuľujúc dozadu nijako nemohol ovplyvniť Paciorettyho strelu, ktorá brankára Jonathana Berniera prekvapila a puk mu nešťastne prekĺzol do brány. Mínusový bod za účasť na ľade pri inkasovanom góle bol napokon najvýraznejším štatistickým ukazovateľom Marinčina, do hry dostal na vyše 15 minút. Na striedačke domácich smutne sledoval aj Paciorettyho druhý gól do prázdnej bránky tréner Mike Babcock, ktorý po svojej svetoznámej ére v Detroite odštartoval novú misiu v klube Maple Leafs.

Prvé štyri góly v Chicagu padli v prvej tretine, v 27. minúte znížil na 2:3 Teuvo Teräväinen. Na gól prihral Hossa, keď od ľavého mantinelu pohotovo "nabil" do čistej pozície na Fínovu ranu z prvej. Vyrovnať sa "čiernym jastrabom" už ale nepodarilo.

Udalosťou noci bolo aj prvé vystúpenie Milana Lucica za LA Kings. Vstup do sezóny kalifornskému tímu nevyšiel, ale bývalý hráč Bostonu nezostal nič dlžný povesti "zlého muža". V závere zápasu si to odniesol Logan Couture, ktorého Lucic napadol pri striedačke hostí, prehol ho cez mantinel a udieral ho do tváre za čo dostal trest v hre..

Výsledky:

Chicago - NY Rangers 2:3 (za domácich HOSSA 0+1)



LA - San Jose 1:5



Toronto - Montreal 1:3

Calgary - Vancouver 1:5