Main Content

Tatar aj Jurčo sa dostali na súpisku Detroitu Red Wings

utorok, 6. október 2015 11:11 | Autor: TASR

Tatar aj Jurčo sa dostali na súpisku Detroitu Red Wings
Tatar aj Jurčo sa dostali na súpisku Detroitu Red Wings | zdroj: © TASR

Detroit 6. októbra (TASR) - Slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo figurujú na 23-člennej súpiske Detroitu Red Wings pred štartom zámorskej NHL.

Klub v pondelok poslal na farmu v Grand Rapids posledných troch hráčov a českého obrancu Jakuba Kindla zaradil pre očnú infekciu na listinu zranených hráčov.

V kádri Detroitu zostal aj 19-ročný útočník Dylan Larkin, klubová draftová jednotka z roku 2014. Stane sa tak prvým tínedžerom, ktorý nastúpi v drese Detroitu hneď v úvode sezóny za uplynulých 25 rokov. Naposledy ním bol Mike Sillinger pri remíze 3:3 s New Jersey na začiatku ročníka 1990/1991, informovala oficiálna stránka "červených krídel". V príprave zaznamenal Larkin štyri body (3+1) v piatich dueloch, vo formácii by mal nastupovať s Henrikom Zetterbergom a Justinom Abdelkaderom.

Detroit nastúpi na úvodný duel novej sezóny vo svojej aréne Joea Louisa v piatok proti Torontu Maple Leafs. Okrem Kindla sú momentálne na listine zranených ďalší štyria hráči - Pavel Dacjuk, Danny DeKeyser, Alexej Marčenko a Darren Helm. V pondelok putovali na farmu do AHL Mitch Callahan, Andy Miele a Brian Lashoff.