Main Content

Sebavedomý Mourinho: Som najlepší tréner, akého Chelsea kedy mala!

nedeľa, 4. október 2015 10:05 | Autor: TASR

Sebavedomý Mourinho: Som najlepší tréner, akého Chelsea kedy mala!
Sebavedomý Mourinho: Som najlepší tréner, akého Chelsea kedy mala! | zdroj: © TASR

Londýn 3. októbra (TASR) - Výsledková mizéria futbalistov Chelsea Londýn pokračuje. Po sobotňajšej prehre 1:3 doma so Southamptonom sa opäť zvýšil tlak na šéfa lavičky Joseho Mourinha, ktorému ani po ďalšom páde úradujúceho šampióna nechýba veľká dávka sebavedomia.

"Ak ma Chelsea vyhodí, pošle preč najlepšieho trénera, akého kedy mala," uviedol po stretnutí. Mizéria "The Blues" odštartovala už v úvodnom zápase nového ročníka. Po ôsmich dueloch Premier League majú na konte len osem bodov a patrí im priebežná 16. priečka. Od zostupovej zóny ich delia len štyri body. Olej do ohňa prilial aj sobotňajší duel, v ktorom dobyl Stamford Bridge Southampton. Stoličku pod Mourinhom však nepodlomil, keďže portugalský taktik odísť nemieni. "Ak sa ma klub chce zbaviť, musí ma vyhodiť, pretože ja neodídem. Obhajovať titul v dnešnej dobe nie je ľahké, ale som si istý, že skončíme v prvej štvorke," uviedol pre SkySport Mourinho.

Z miery ho nevyviedol ani fakt, že naposledy stál podobne katastrofálny štart Chelsea do ročníka veľa. Pred 37 rokmi zostúpila do nižšej súťaže. "V histórii tohto klubu sú to veľmi nepríjemné chvíle. Ak ma však chcú vyhodiť, zbavia sa najlepšieho trénera, akého kedy mali. Toto je moment pre každého, aby si uvedomil svoju zodpovednosť a začal ťahať za spoločný povraz," uviedol portugalský kouč.

Mourinho sa vrátil aj k sobotňajšiemu duelu. Neúspešný výsledok v pomere 1:3 dal opäť za vinu rozhodcom, ktorí podľa neho poškodili jeho tím za stavu 1:1. "Neodpískali evidentnú penaltu. Čo evidentnú, absolútne jasnú. Môj tím potom stratil na sebavedomí, negatívne to zapôsobilo na psychiku hráčov. Nechápem, prečo sa úplne jasné penalty v náš prospech nepískajú rovnako ako naposledy v dueli Ligy majstrov v Porte, keď sme prehrali 1:2. Rozhodcovia sa boja a doplatíme na to my. Ak ma chce FA potrestať, nech to urobí. Iných trénerov totiž ani netrestá," vyhlásil Mourinho.