Main Content

Mariána Hossu predbehol v TOP50 aj McDavid, ktorý v NHL ešte nehral!

sobota, 3. október 2015 13:14 | Autor: Martin Gregor

Mariána Hossu predbehol v TOP50 aj McDavid, ktorý v NHL ešte nehral!
Mariána Hossu predbehol v TOP50 aj McDavid, ktorý v NHL ešte nehral! | zdroj: © TASR

Kanadská televízia TSN (The Sports Network) pred štartom novej sezóny NHL zverejnila rebríček 50 najlepších hokejistov zámorskej profiligy. V tomto výbere figuruje tento rok len jeden slovenský hokejista.

TSN začala zostavovať predsezónny rebríček najlepších hráčov NHL v roku 2011 a odvtedy malo toto poradie vždy rovnakého víťaza – Sidneyho Crosbyho. Platí to aj pred štartom sezóny 2015/2016.

Na druhom mieste sa umiestnil kapitán Chicaga Jonathan Toews, ktorý obhájil druhé miesto spred roka. Tretí je brankár Montrealu Carey Price, ktorý výrazne poskočil nahor z minuloročnej 24.priečky.

V 50-ke najlepších hráčov sa objavuje aj jedno slovenské meno – Marián Hossa. Veterán Chicaga Blackhawks sa umiestnil na 46.priečke, keď klesol oproti minulej sezóne o 11 miest.

Zaujímavosťou je, že vo výbere figuruje aj meno Connor McDavid. 18-ročný mladík, ktorého cez leto draftoval Edmonton z prvej pozície, pritom v NHL ešte nenastúpil ani na jeden zápas. Skvelé výkony v juniorskej lige a prirovnávanie ku Crosbymu, či dokonca Gretzkemu, mu vystačili na to, aby sa v tomto prestížnom rebríčku umiestnil na 37. mieste aj pred menami ako Hossa, či Zetterberg.

Poradie TOP10:

1. Sidney Crosby
2. Jonathan Toews
3. Carey Price
4. John Tavares
5. Alexander Ovečkin
6. Steven Stamkos
7. Drew Doughty
8. Ryan Getzlaf
9. Jamie Benn
10. Erik Karlsson

Celé poradie TOP50 si pozite tu.

Zdroj: TSN.com