Main Content

Blanc po triumfe PSG nad Šachtarom: Najlepší výkon v sezóne! (VIDEO)

štvrtok, 1. október 2015 09:05 | Autor: TASR

Blanc po triumfe PSG nad Šachtarom: Najlepší výkon v sezóne! (VIDEO)
Blanc po triumfe PSG nad Šachtarom: Najlepší výkon v sezóne! (VIDEO) | zdroj: © TASR

Ľvov 1. októbra (TASR) - Futbalisti Paríža Saint-Germain to s útokom na celkový triumf v Lige majstrov 2015/2016 myslia vážne.

Francúzsky šampión zdolal po vyváženom výkone ukrajinský Šachtar Doneck na jeho pôde presvedčivo 3:0 a so šiestimi bodmi robí garde Realu Madrid na čele tabuľky A-skupiny.

"Myslím si, že to bol zatiaľ náš najlepší výkon v tejto sezóne. Musím mužstvo pochváliť za plnenie si defenzívnych pokynov. Už na predzápasovej tlačovej konferencii som avizoval, že vyhrá ten, kto bude pozornejší v obrane. To sa aj potvrdilo. Šachtar nám najmä v druhom polčase narobil veľa problémov, ale dokázali sme si udržať čisté konto. Teší ma aj výkon v ofenzíve, strelili sme tri góly a ďalšie šance zostali nevyužité," citovala stránka uefa.com slová trénera PSG Laurenta Blanca.

Parížania si duel v Ľvove uľahčili dvoma rýchlymi gólmi, o ktoré sa postarali obrancovia. Najskôr sa v 7. minúte Serge Aurier presadil hlavou a po ňom David Luiz (23. min) netradične kolenom. V 90. minúte spečatil triumf hostí vlastným gólom Darijo Srna, keď tečoval za chrbát svojho brankára strelu Zlatana Ibrahimoviča. Paríž SG v uplynulých troch sezónach LM dokráčal do štvrťfinále. Dvakrát ho na ceste do semifinále zastavila Barcelona a raz bola nad sily francúzskeho tímu Chelsea Londýn. Tento rok sú ciele PSG jednoznačné:

"Chceme sa posunúť minimálne o stupienok vyššie. Na to je však potrebné, aby sme zvládli zápasy v skupine a neskôr vo vyraďovacej fáze. Začali sme dobre, so šiestimi bodmi vládne spokojnosť. Šachtar nám nič nedaroval, o to väčšiu cenu má naše víťazstvo," vravel spokojný prezident klubu Nasser Al-Khelaifi.

"Nezaslúžili sme si prehrať tak vysoko. Nezostáva nám nič iné, len zabojovať o 3. miesto v skupine, pretože si myslím, že Real Madrid a Paríž obsadia prvé dve priečky," realisticky zhodnotil stav v skupine kormidelník Šachtaru Mircea Lucescu, ktorého mrzeli nepremenené šance z druhého polčasu.

"Máme v kádri veľa mladých hráčov, prevažne v strede poľa. Boli zbrklí a robili chyby, ktoré skúsený súper potrestal. Za stavu 0:2 sme sa však nevzdali a po prestávke podkúrili obrane súpera, žiaľ, nepresadili sme sa. Paríž vyhral zaslúžene," priznal Lucescu.