Main Content

Chválospevy na Ronalda: Už vyrovnal rekord Raúla! (VIDEO)

štvrtok, 1. október 2015 07:05 | Autor: TASR

Chválospevy na Ronalda: Už vyrovnal rekord Raúla! (VIDEO)
Chválospevy na Ronalda: Už vyrovnal rekord Raúla! (VIDEO) | zdroj: © TASR

Malmö 1. októbra (TASR) - Cristiano Ronaldo vyrovnal rekord Raula Gonzaleza v počte strelených gólov za Real Madrid.

Portugalskému futbalovému reprezentantovi stačilo na dosiahnutie méty 323 gólov iba 308 súťažných zápasov. Španielsky útočník, ktorý momentálne pôsobí v New Yorku Cosmos, na to potreboval 741 stretnutí.

Ronaldo v 2. kole skupinovej fázy Ligy majstrov dvomi presnými zásahmi rozhodol o triumfe "bieleho baletu" na pôde švédskeho Malmö FF. Prekonal tak hranicu 500 gólov v kariére, po strede ich má na konte 501. Ten prvý strelil pred 13 rokmi v drese Sportingu Lisabon.

"Som veľmi šťastný a hrdý na to, že som vyrovnal klubový rekord. Je to niečo fantastické. Najdôležitejšie však je, že sme vyhrali, po dvoch zápasoch máme na konte šesť bodov a sme na čele skupiny," citovala slová Ronalda agentúra Reuters.

Veľkú poklonu svojmu spoluhráčovi vystrúhal obranca Alvaro Arbeloa. "Je neuveriteľné, že Cristiano potreboval na vyrovnanie streleckého rekordu Raula Gonzaleza polovičný počet zápasov. Po jeho príchode do Madridu by si nikto nepomyslel, že môže dosiahnuť takéto úžasné čísla. Už teraz je mýtickou postavou a legendou Realu,". povedal pre španielsku televíziu.

Ronaldo prišiel na Santiago Bernabeu v júli 2009 z Manchestru United za 94 miliónov eur, čo bola vtedy rekordná prestupová čiastka. S 82 gólmi je najlepším strelcom v histórii Ligy majstrov, kanonier Barcelony Lionel Messi má na konte o päť zásahov menej. V uplynulých dvoch rokoch získal Ronaldo Zlatú loptu FIFA určenú pre najlepšieho futbalistu sveta.

O jeho výnimočných kvalitách sa v stredu večer presvedčili aj obrancovia Malmo. "Počet gólov hovorí jasnou rečou o tom, aký skvelý je to futbalista. Aj keď nemá svoj deň, dokáže rozhodovať zápasy," zdôraznil obranca švédskeho tímu Anton Tinnerholm, ktorý mal za úlohu strážiť Ronalda.

Nebyť skvelých zákrokov brankára Johana Wilanda, Portugalčan mohol pridať ďalšie góly. "Po záverečnom hvizde prišiel Cristiano za mnou a opýtal sa ma, prečo som zneškodnil toľko jeho streleckých pokusov. Evidentne chcel zaznamenať hetrik. Ja som ho potom podpichol, že vždy keď som v bránke a hráme proti sebe na klubovej či reprezentačnej úrovni, tak skóruje. Obaja sme sa na tom zasmiali a objali sa."