Main Content

VIDEO: Ronaldo prekonal hranicu 500 gólov, oba kluby z Manchestru víťazne

streda, 30. september 2015 22:47 | Autor: TASR

VIDEO: Ronaldo prekonal hranicu 500 gólov, oba kluby z Manchestru víťazne
VIDEO: Ronaldo prekonal hranicu 500 gólov, oba kluby z Manchestru víťazne | zdroj: © TASR

Bratislava 30. septembra (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili v stredajšom zápase 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/16 nad FC Sevilla 2:0.

V drese zdolaného finalistu z uplynulej sezóny sa presadili v prvom polčase Alvaro Morata a po zmene strán aj náhradník Simone Zaza. Juventus má plný počet šesť bodov a tróni na čele tabuľky D-skupiny.

Víťazstvo Realu Madrid v Malmö nad FF 2:0 režíroval Cristiano Ronaldo. Ten najskôr v prvom polčase po Iscovej prihrávke obstrelil Johana Wilanda v domácej bráne a závere zápasu spečatil skóre. Prvým gólom portugalský útočník prekonal hranicu 500 gólov v kariére, po strede ich má na konte 501. Ten prvý strelil pred 13 rokmi v drese Sportingu Lisabon.

Úlohu favorita potvrdil Paríž Saint Germain, ktorý triumfoval na ihrisku Šachtaru Doneck 3:0. Góly francúzskeho šampióna zaznamenali v prvom polčase Serge Aurier a David Luiz, vlastenca si v závere strelil domáci Darijo Srna.

Manchester United otočil priebeh duelu proti VfL Wolfsburg, keď od 4. minúty prehrával po góle Daniela Caligiuriho. Domáci sa však z počiatočného šoku otriasli a po polhodine vyrovnal z pokutového kopu Juan Mata. Víťazstvo pre "červených diablov" obstaral po zmene strán Chris Smalling.

V druhom dueli B-skupiny moskovské CSKA takmer prišlo proti PSV Eindhoven o trojgólové vedenie z prvého polčasu. Na vedúci presný zásah Ahmeda Musu nadviazal dvoma gólmi ďalší africký legionár Seydou Doumbia, ktorý však tesne pred prestávkou nepremenil pokutový kop. To sa Rusom takmer vypomstilo, keď PSV znížilo po dvoch góloch Maxima Lestienneho. Po vylúčení hosťujúceho Santiaga Ariasa sa však skóre už nemenilo.

Z 0:1 na 2:1 otočil aj Manchester City na pôde Borussie Mönchengladbach. O zisku troch bodov pre anglického vicemajstra rozhodol v samom závere Sergio Agüero, ktorý premenil pokutový kop. Prekvapenie sa zrodilo v Madride, kde Atletico nestačilo na Benficu Lisabon a prehralo 1:2.

V úvodnom zápase stredajšieho programu FC Astana remizovala s Galatasarayom Istanbul 2:2. Oba tímy si tak pripísali do tabuľky C-skupiny prvý bod.    V dueli padli až tri vlastné góly. Hostí poslal do vedenia v 31. minúte Bilal Kisa, v 77. minúte ale manko domácich zmazal zásahom do vlastnej bránky Hakan Balta. Galatasaray bol blízko k triumfu po ďalšom vlastnom góle Srba Nenada Eriča štyri minúty pred koncom, ale v samom závere si ďalšieho vlastenca strelil Lionel Carole.

skupinová fáza Ligy majstrov - 2. kolo:

A-skupina

Šachtar Doneck - Paríž St. Germain 0:3 (0:2)
Góly: 7. Aurier, 23. Luiz, 90. Srna (vlastný). Rozhodoval: Aytekin (Nem.)

Malmö FF - Real Madrid 0:2 (0:1)
Góly: 29. a 90. Ronaldo. ČK: 78. Yotun (Malmö). Rozhodoval: Cakir (Tur.)

B-skupina

CSKA Moskva - PSV Eindhoven 3:2 (3:0)
Góly: 21. a 36. Doumbia (druhý z 11 m), 7. Musa - 60. a 68. Lestienne. ČK: 80. Arias (PSV). Rozhodoval: Buquet (Fr.)

Manchester United - VfL Wolfsburg 2:1 (1:1)
Góly: 34. Mata (z 11 m), 53. Smalling - 4. Caligiuri. Rozhodoval: Kassai (Maď.)

C-skupina

FC Astana - Galatasaray Istanbul 2:2 (0:1)
Góly: 77. Balta (vlastný), 89. Caňas – 31. Kisa, 86. Erič (vlastný). Rozhodoval: Strömbergsson (Švéd.)

Atletico Madrid - Benfica Lisabon 1:2 (1:1)
Góly: 23. Correa - 36. Gaitan, 51. Guedes. Rozhodoval: Rocchi (Tal.)

D-skupina

Juventus Turín - FC Sevilla 2:0 (1:0)
Góly: 41. Morata, 87. Zaza. Rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 1:2 (0:0)
Góly: 54. Stindl - 56. Otamendi, 90. Agüero (z 11 ). Rozhodoval: Turpin (Fr.)