Main Content

Mourinho po prehre v Porte: Hrali sme dobre, ale prehrali sme ...

streda, 30. september 2015 13:05 | Autor: TASR

Mourinho po prehre v Porte: Hrali sme dobre, ale prehrali sme ...
Mourinho po prehre v Porte: Hrali sme dobre, ale prehrali sme ... | zdroj: © TASR

Porto 30. septembra (TASR) - Nepohoda z najvyššej domácej súťaže sa na futbalistov londýnskej Chelsea preniesla aj v utorňajšom zápase Ligy majstrov 2015/2016, v ktorom anglický tím podľahol FC Porto 1:2.

Kormidelníka "The Blues" Joseho Mourinha napriek prehre výkon jeho mužstva potešil, za neospravedlniteľné však označil chyby, ktoré predchádzali gólom súpera.

"V Porte sa žiadnemu mužstvu nehrá ľahko. Dnešný zápas to do bodky potvrdil. Videli sme kvalitné výkony z oboch strán. Naozaj sa mi ťažko hodnotí dnešný zápas, pretože sme hrali dobre, ale prehrali sme kvôli dvom fatálnym chybám. Tie by sa nemali stávať, najmä tá pri druhom góle bola hlúpa," penil Mourinho. Päťdesiatdvaročný rodák zo Setubalu sa vrátil na známe miesto, čo v ňom vyvolalo nostalgické spomienky. V FC Porto zanechal "Special One" výraznú brázdu, mužstvo "drakov" viedol v rokoch 2002-2004 a získal s ním trofej Ligy majstrov.

"Zápas proti klubu, v ktorom som pôsobil, mal v sebe silnejšie emócie. Napríklad som neoslavoval náš gól v sieti Porta," povedal Mourinho.

Excentrický lodivod Chelsea nemá v uplynulých týždňoch veľa dôvodov na úsmev. Po víkendovej remíze 2:2 s Newcastlom United hromžil na svoje mužstvo a po stretnutí priznal, že keby to bolo možné, v polčasovej prestávke by urobil až šesť zmien v zostave. Proti Portu úplne vynechal z kádra francúzskeho krídelníka Loica Rémyho a kolumbijského útočníka Radamela Falcaa, ich absenciu však odôvodnil pragmaticky: "Nebola to žiadna forma trestu, ale moje rozhodnutie."

V domácej súťaži patrí Chelsea až 14. priečka, v tabuľke Ligy majstrov je londýnsky klub tretí s tromi bodmi na konte. Na čele so štyrmi bodmi figurujú Dynamo Kyjev a FC Porto, posledný je Maccabi Tel Aviv (0 bodov). "Nemyslím si, že by Porto bolo favoritom na postup z prvého miesta. Je pravda, že je vo vynikajúcej pozícii, ale netreba zabúdať, že v poslednom zápase skupiny nastúpi na našej pôde," konštatoval Mourinho.

Tréner Porta Julen Lopetegui označil výkon svojho mužstva za fenomenálny. "Chceli sme vyhrať a ukázali sme to na ihrisku. Chelsea má neskutočne silné mužstvo a preto máme obrovskú radosť z toho, že sa nám podarilo ju zdolať. Vzhľadom na priebeh je víťazstvo spravodlivé, hráči predviedli fenomenálny výkon," uviedol pre uefa.com Lopetegui, ktorý sa zhodol s Mourinhom v tvrdení, že obe mužstvá predviedli oku lahodiace predstavenie.

"Bol to výborný zápas, diváci si prišli na svoje. My sme hrali útočnejšie ako súper, mali sme viac striel na bránu. Zaslúžili sme si pridať tretí gól, ktorý by nás upokojil. Vo futbale to ale niekedy tak chodí, že ani z najväčších šancí nedokážete loptu dostať do brány."

Veľký večer prežil španielsky brankár v službách FC Porto Iker Casillas, ktorý sa stal novým rekordérom v počte štartov v Lige majstrov. Skúsený veterán nastúpil na 152. duel v najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente. Casillas sa odpútal od svojho krajana Xaviho Hernandeza, s ktorým sa do utorka delili o prvú priečku. Xavi však svoje štatistiky v Európe v aktuálnej sezóne nerozšíri, keďže v lete prestúpil do Kataru.