Main Content

Koniec! Višňovský s Kopeckým si za Chicago nezahrajú!

pondelok, 28. september 2015 20:05 | Autor: TASR

Koniec! Višňovský s Kopeckým si za Chicago nezahrajú!
Koniec! Višňovský s Kopeckým si za Chicago nezahrajú! | zdroj: © TASR

Chicago 28. septembra (TASR) - Slovenskí hokejisti Ľubomír Višňovský a Tomáš Kopecký si v nastavajúcom ročníku NHL neoblečú dres Chicaga. Blackhawks oboch v pondelok vyradili z predsezónneho kempu.

Z pôvodnej skupiny piatich slovenských zástupcov v ňom zostalo už len útočné duo Marián Hossa, Marko Daňo. Informoval oficiálny web NHL.

Spoločne so štvoricou menovaných sa na kempe zúčastnil aj talentovaný útočník Radovan Bondra, no neprežil jednu z prvých redukcií. Z Chicaga sa sťahuje do juniorského tímu Vancouver Giants, v ktorom by mal stráviť nasledujúcu sezónu. Tridsaťdeväťročný Višňovský to skúšal za "jastrabov" po troch sezónach v drese NY Islanders. V minulom ročníku odohral 53 duelov v základnej časti, strelil v nich päť gólov a pridal pätnásť asistencií. Celkovo má v profilige na konte 883 zápasov a štrnásť strávených sezón v dresoch LA Kings, Edmontone, Anaheime a NY Islanders.

Svoj návrat do Chicaga si úspešnejšie predstavoval aj Tomáš Kopecký. Víťaz Stanleyho pohára s tímom v roku 2010 prišiel z Floridy, kde strávil uplynulých päť rokov. Do tímu "panterov" ho vytrejdovali práve Blackhawks. V NHL odohral 578 duelov s bilanciou 68 gólov a 106 asistencií.

Súpiska Blackhawks naberá postupne svoj reálny sezónny obraz. Zostalo v nej 34 hráčov - traja brankári, jedenásť obrancov a dvadsať útočníkov vrátane Daňa s Hossom.