Main Content

Čo je viac, smeč či crossover...? (+VIDEO)

pondelok, 28. september 2015 15:33 | Autor: Viktor Štefaňák

Čo je viac, smeč či crossover...? (+VIDEO)
Čo je viac, smeč či crossover...? (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Maličký rozohrávač Isaiah Thomas ťažko zaujme v NBA smečom, alley oopom. Jeho doménou sú pasy, crossovers a rýchle nájazdy do koša.

Práve crossovers považuje za tie pravé highlights zápasov. V NBA sa presadilo niekoľko maličkých hráčov ako Earl Boykins, MVP Allen Iverson, Muggsy Bogues, či Chris Paul. Taký Iverson bol v začiatkoch známy aj ako smečiar, keď si to „skočil“ napríklad cez dlháňa Marcusa Cambyho.

Isiah Thomas ale „neverí“ smečom. „Dať obrovský dunk cez hráča, premeniť strelu v poslednej sekunde či alebo odpáliť loptu do tretej rady na tribúnu. Celkom dobrý spôsob ako sa dostať do TOP10 vo večernom športe. Ale povedzme si na rovinu. Kým niekto niekoho „nevyláme“, tak to nie je žiadny highlight,“hovorí sebavedome.

Thomas vie, že sám smečovať nebude a preto si trošku prihrial polievočku. „Našťastie pre mňa, je takmer nereálne brániť malých, rýchlych hráčov. To mi dáva veľkú výhodu. Dokážem rýchlo driblovať, rýchlo meniť smer, kľučkovať oveľa rýchlejšie ako väčšina hráčov v lige. Takže pre mňa je to jasné. Rýchly crossover, prvé tri kroky a som voľný na strelu. Prípadne naznačenie strely, spomalenie a úskok do strany. Je toho v útoku dosť.“

A ako to vyzerá u Thomasa v praxi? Vychutnajte si na videu.