Main Content

Kucka ohúril trénera aj fanúšikov AC Miláno: Prečítajte si, čo o ňom píšu!

pondelok, 21. september 2015 11:52 | Autor: Martin Gregor

Kucka ohúril trénera aj fanúšikov AC Miláno: Prečítajte si, čo o ňom píšu!
Kucka ohúril trénera aj fanúšikov AC Miláno: Prečítajte si, čo o ňom píšu! | zdroj: © TASR

Vedenie AC Miláno priviedlo počas leta do kádra viacero zaujímavých hráčov. Vrátil sa Mario Balotelli, prišli Carlos Bacca, Luiz Adriano, či Andrea Bertolacci. Žiadal sa však ešte jeden stredopoliar a rozhodnutie padlo na Juraja Kucku.

Fanúšikovia AC Miláno dufali skôr v príchod Alexa Witsela, 28-ročného belgického reprezentanta hrajúceho za Zenit Petrohrad, ktorého meno malo vo svete väčší cveng. Nehovoriac o jeho hodnote, ktorú renomovaný portál transfermarkt odhaduje na 28 miliónov eur. To je v porovnaní so Slovákom Kuckom, ktorý prišiel na San Siro z Janova za 3 milióny eur, markantný rozdiel.

Úvodné tri zápasy Juraja Kucku za slávny klub z metropoly Talianska však dali na meno Alex Witsel rýchlo zabudnúť. Kucka najmä v zápasoch s Interom Miláno a Palermom patril k najlepším hráčom na trávniku. Všetko podčiarkol skvelým centrom na víťatný gól Carlosa Baccu v sobotňajšom stretnutí (video si pozrite tu).

Keď som dostal možnosť podpísať zmluvu s Kuckom, okamžite som povedal áno. Je to fyzicky dobre pripravený hráč, ktorý má solídnu techniku,“ chválil Kucku po zápase tréner Rosonerri Siniša Mihajlovič. ,,Páči sa mi jeho túžba a pracovná morálka. Keď niečo nejde podľa jeho predstáv, zatne zuby a pokračuje ďalej.“

,,On a Balotelli sú pre nás dva excelentné nákupy,“ poukázal na to, že Kucka stál AC Miláno len tri milióny a Balotelli je v klube len na hosťovaní z Liverpoolu. „Za dobrého stredopoliara nemusíte okamžite zaplatiť 20 miliónov. Fanúšikovia síce očakávali Axela Witsela, ale Kucka plní v našej hre lepšiu funkciu!“

Z Kuckových výkonov sú nadšení aj nároční priaznivci Milánčanov. Tí dúfajú, že po rokoch biedy dokáže súčasné mužstvo prinávrátiť klubu stratený lesk.

„Kritizoval som Kucku. Myslel som, že nedokáže pomôcť našej zálohe. Veľmi sa ospravedlňujem,“ napísal na Twitteri fanúšik Juan Sebatian Brizn.

,,Kucka je zatiaľ výborný. Nečakal som, že bude taký dobrý.“ chválil Rolandeus.

,,Kucka je ako stroj. Musím zobrať moje ostré slová spred pár týždňov späť,“ napísal HoldTheMilan, ktorý patril ako väčšina medzi tých, ktorí slovenského stredopoliara podcenili.