Main Content

VIDEO: Gólový Hamšík je spokojný: Konečne sme vyhrali!

piatok, 18. september 2015 09:05 | Autor: TASR

VIDEO: Gólový Hamšík je spokojný: Konečne sme vyhrali!
VIDEO: Gólový Hamšík je spokojný: Konečne sme vyhrali! | zdroj: © TASR

Neapol 18. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Marek Hamšík prispel jedným gólom k vysokému víťazstvu SSC Neapol nad FC Bruggy (5:0) v 1. kole skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2015/2016.

O osude štvrtkového stretnutia rozhodol taliansky klub a semifinalista uplynulej edície EL už v jeho úvodnej polhodine, v ktorej zrazil belgického protivníka na kolená tromi presnými zásahmi.

V 53. minúte nadišla gólová chvíľa pre 28-ročného slovenského špílmachra, ktorý si v šestnástke Brúgg spracoval načasovanú prihrávku od Driesa Mertensa a po obídení brankára pohodlne zasunul loptu do opustenej brány. O deväť minút neskôr už za rozhodnutého stavu Hamšík opustil ihrisko a prenechal miesto Alanovi. Fanúšikovia ho vyprevadili skandovaným potleskom.

"Po nevydarenom štarte v Serii A sme chceli nad Bruggami vyhrať. Sme radi, že sme uspeli a potešili našich priaznivcov,"
uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku. V druhom súboji D-skupiny Legia Varšava medzi žrďami s Dušanom Kuciakom prehrala na pôde dánskeho FC Midtjylland 0:1.

Neapolu nevyšiel štart do novej sezóny najvyššej talianskej súťaže. Po troch kolách má na konte chudobné dva body za dve remízy a jednu prehru. V nedeľu čaká na "Partenopei" domáci súboj s rímskym Laziom, ktorého hráči budú mať v nohách náročný duel EL na pôde Dnepra Dnepropetrovsk (1:1). "V nedeľu nás čaká v talianskej lige Lazio, chceme prvýkrát vyhrať aj v Serii A," vyjadril sa Hamšík.

VIDEO: Gól Mareka Hamšíka