Main Content

City investovali najviac. Manchester United takmer menej ako Newcastle

streda, 2. september 2015 12:49 | Autor: Martin Gregor

City investovali najviac. Manchester United takmer menej ako Newcastle
City investovali najviac. Manchester United takmer menej ako Newcastle | zdroj: © TASR

Manchester United a Manchester City zaplatili v Anglicku za posily jednoznačne najviac peňazí. Zároveň však aj najviac zarobili na odchodoch hráčov.

V prípade Manchestru City možno hovoriť o tom, že klub výrazne investoval do kádra. Pri takmer 155 miliónoch libier vložených do nákupu hráčov zarobili Citizens na odchodoch len cca 53 miliónov, čo znamená, že skončili v celkovej bilancii približne 101 miliónov libier v mínuse. Najviac zaplatili pri kúpe Raheema Sterlinga, Kevina de Bruynea a Nicolasa Otamendiho.

Možno sa zdalo, že City v tomto smere trumfne aktívny Manchester United, no konečná bilancia ukazuje, že Červení Diabli skončili po konci prestupového obdobia vo výrazne menšom manku ako ich mestský rival. Manchester United zaplatil za posily približne 115 miliónov libier, no predajom hráčov zarobil 72 miliónov, čo znamená, že v celkovej bilancii investoval do nákupu hráčov len niečo vyše 43 miliónov libier.

Zaujímavé je, že Manchester United skončil takmer v menšom „mínuse“ ako Newcastle United. Straky síce zaplatili za posily výrazne menej (cca 48 miliónov), no predali hráčov len v hodnote cca 6 milionov libier. Sú tak vo väčšom mínuse ako Chelsea a v tesnom závese za Manchestrom United (pozrite tabuľku nižšie).

Počas letného prestupového obodbia najviac prekvapil Arsenal. Wenger minul na nákupy len 13 miliónov a predával en za 2,3 milióna libier. Znamená to investíciu do kádra o výške 10,7 milióna libier, čo Gunners radí až na 15. miesto v Premier League.

Pozrite si tiež: Športovina dňa: Wenger o aktivite Arsenalu na prestupovom trhu
 

 


Zdroj: 101greatgoals.com