Main Content

Trnava už má okrem nového štadiónu aj nového trénera

streda, 2. september 2015 08:05 | Autor: TASR

Trnava už má okrem nového štadiónu aj nového trénera
Trnava už má okrem nového štadiónu aj nového trénera | zdroj: © TASR

Bratislava 2. septembra (TASR) - Tréner Ivan Hucko by sa mal stať novým kormidelníkom futbalistov fortunaligového Spartaka Trnava. Informovalo o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

Na poste by mal nahradiť Juraja Jarábka, ktorý skončil v pozícii hlavného kormidelníka v piatok 28. augusta, keď rezignoval na svoj post.

V poslednom ligovom zápase so Žilinou, ktorý "andeli" v súťažnej ouvertúre na novom Štadióne Antona Malatinského zdolali 2:0, viedol tím Jarábkov asistent Branislav Mráz. Hoci sa v súvislosti s Jarábkovým nástupcom skloňovalo aj meno českého trénera Jakuba Dovalila, napokon by mal viesť Spartak bývalý obranca Slovana, Trnavy, Dukly Praha a Nitry. Päťdesiatročný bratislavský rodák Hucko šesť rokov trénoval v Kuvajte, neskôr v Saudskej Arábii, SAE, Bahrajne či Katare. V slovenskej lige viedol Ružomberok a už aj Trnavu (záver sezóny 2006/2007). Viesť by mal už stredajší tréning mužstva.

Spartak je v tabuľke na šiestom mieste s ôsmimi bodmi za bilanciu 2 výhry, 2 remízy a 3 prehry pri skóre 8:10. Pred otvorením nového ŠAM hrával v "azyle" v Zlatých Moravciach. Odohral aj šesť zápasov v Európskej lige UEFA 2015/2016. kde prenikol do 3. predkola, v ktorom ho vyradil PAOK Solún. "Andeli" v prvom predkole prešli cez bosniansky Olimpic Sarajevo (1:1 vonku, 0:0 doma), v druhom cez severoírsky Linfield (2:1 d, 3:1 v) a s PAOK-om prehrali Trnavčania v prvom súboji v Grécku 0:1 a v odvete v Zlatých Moravciach remizovali 1:1.