Main Content

Di Maria vysvetlil odchod z Manchestru: Na vine je Van Gaal!

utorok, 1. september 2015 11:47 | Autor: TASR

Di Maria vysvetlil odchod z Manchestru: Na vine je Van Gaal!
Di Maria vysvetlil odchod z Manchestru: Na vine je Van Gaal! | zdroj: © TASR

Manchester 1. septembra (TASR) - Argentínsky futbalista Angel Di Maria opustil Manchester United aj preto, že si povahovo nesadol s trénerom Louisom van Gaalom.

 Počas svojho krátkeho pôsobenia na Old Trafford mal s holandským taktikom niekoľko konfliktov a prestup do tímu francúzskeho šampióna Paríž Saint-Germain bol pre neho ideálnym riešením celej situácie.

Bývalý krídelník Realu Madrid prišiel do Manchestru za rekordných 59,7 milióna libier. V drese United odštartoval famózne, keď v úvodných štyroch dueloch trikrát skóroval. Potom však prišlo zranenie, ktoré ho vyradilo z hry na dva mesiace a v kádri už nemal pevné miesto. V lete sa o jeho budúcnosti veľa špekulovalo, no na konci júla sa nepripojil k United na predsezónnom americkom turné v dohodnutý termín a o niekoľko dní neskôr prestúpil do PSG.

"Je veľmi ťažké prispôsobiť sa Van Gaalovi, má len svoju filozofiu," povedal Di Maria pre rádiovú stanicu ESPN. "Začal som s ním vychádzať veľmi dobre, no neskôr sme mali medzi sebou viacero konfliktov."

Argentínsky krídelník, ktorý ťahal národný tím na uplynulom šampionáte Copa America, čakal na chvíľu, keď bude môcť z Manchestru odísť. Francúzsky šampión mal o jeho služby eminentný záujem a po ságe špekulácií sa všetky zúčastnené strany napokon dohodli. Di Maria tvrdí, že pod jeho odchod sa podpísal aj Van Gaal.

"V jednej chvíli som s ním nemal dobrý vzťah. Takéto problémy výrazne ovplyvnia hráčovu myseľ. V Manchestri som hral dobre až do momentu, keď som sa zranil. Veci prestali fungovať a ja som prehodnotil svoj postoj. Tréner je predsa presne ten, ktorý rozhodne, či budete hrávať alebo skončíte na lavičke," dodal Di Maria.