Main Content

Manchester United prišiel o ďalšieho útočníka: Chicharito do Bundesligy!

utorok, 1. september 2015 09:05 | Autor: TASR

Manchester United prišiel o ďalšieho útočníka: Chicharito do Bundesligy!
Manchester United prišiel o ďalšieho útočníka: Chicharito do Bundesligy! | zdroj: © TASR

Berlín 31. augusta (TASR) - Kariéra mexického futbalistu Javiera "Chicharita" Hernandeza bude pokračovať v bundesligovom Bayeri Leverkusen.

Nemecký klub získal 27-ročného útočníka z Manchestru United krátko pred pondelkovou prestupovou uzávierkou, podľa agentúry dpa s ním podpísal trojročnú zmluvu.

Hernandez, ktorý bude na novom pôsobisku nosiť dres s číslom 7, si zahrá s Bayerom skupinovú fázu Ligy majstrov. "Príchodom Chicharita sme zvýšili konkurenciu v našom tíme a budeme pre každého ešte ťažším súperom. Som nadšený, že si Javier vybral práve Bayer. Bundesliga sa môže tešiť na príchod skvelého hráča," uviedol po podpise kontraktu športový riaditeľ "farmaceutov" Rudi Völler.

Mexický reprezentant odohral na Old Trafforde päť sezón, v 156 zápasoch v drese United nastrieľal dokopy 59 gólov. Do Manchestru prišiel v roku 2010 z materského klubu Chivas de Guadalajara. Väčšinu minulej sezóny strávil na hosťovaní v Reale Madrid, kde v 33 vystúpeniach vsietil deväť gólov. Na konte má aj 74 zápasov a 40 presných zásahov v národnom tíme.