Main Content

De Bruyne za gigantickú sumu mieri do Premier League!

nedeľa, 30. august 2015 13:05 | Autor: TASR

De Bruyne za gigantickú sumu mieri do Premier League!
De Bruyne za gigantickú sumu mieri do Premier League! | zdroj: © TASR

Wolfsburg 30. augusta (TASR) - Úradujúci vicemajster nemeckej futbalovej bundesligy VfL Wolfsburg predal podľa agentúry DPA dvojicu ofenzívnych hráčov.

Za takmer 75 miliónov eur prestupuje do Manchestru City belgický stredopoliar Kevin De Bruyne a za 20 miliónov eur ide do Interu Miláno Chorvát Ivan Perišič.

Z Wolfsburgu tak odchádza 43 gólov z minulej sezóny. Manažér klubu Klaus Allofs vie, že túto dvojicu bude ťažké nahradiť, na druhej strane do klubovej kasy pribudne takmer 100 miliónov eur. "Musíme dokázať, že tento obchod mal zmysel," povedal Allofs. Jednu posilu už Wolfsburg získal, v pondelok by mal predstaviť brazílskeho obrancu Danteho z Bayernu.

Dvadsaťštyriročný De Bruyne sa tak vracia do anglickej Premier League, kde pôsobil krátko v roku 2012. Za Chelsea Londýn odohral po príchode z Genku len päť zápasov a potom išiel na hosťovanie do Werderu Brémy. Potom sa vrátil do Chelsea, ale trápili ho zranenia a v januári 2014 prestúpil za približne 20 miliónov eur do Wolfsburgu, s ktorým mal zmluvu do roku 2019. V bundeslige sa vypracoval na veľkú hviezdu, svojmu tímu pomohol k druhému miestu, k víťazstvu v Nemeckom pohári a návratu do Ligy majstrov. Ani to ho však v klube neudržalo.

V City ho čaká obrovská konkurencia a boj o miesto v zostave. Britské médiá ešte prestup De Bruyneho nepotvrdili, podľa BBC ešte musí prejsť lekárskymi testami. Ak nimi prejde, stane sa najdrahšou posilou City v histórii klubu. Doteraz najviac zaplatil klub v lete Liverpoolu za Raheema Sterlinga, ktorý stál takmer 67 miliónov eur. Zatiaľ najdrahším prestupom na Britské ostrovy ja príchod Argentínčana Angela Di Mariu z Realu Madrid do Manchestru United za 81,5 milióna eur. De Bruyne by sa zaradil na druhé miesto.