Main Content

Je 82 zápasov veľa?

piatok, 28. august 2015 15:21 | Autor: Viktor Štefaňák

Je 82 zápasov veľa?
Je 82 zápasov veľa? | zdroj: © TASR

Blake Griffin si myslí, že áno. Nedávno sa novinári pýtali hráčov, či sa im zdá porcia 82 zápasov v základnej časti veľa, málo alebo tak akurát.

Spolu s minimálne 16 zápasmi playoff je to obrovská záťaž na telo, ale aj psychiku. Často sa diskutuje, či by sa nemal upraviť model v prospech hráčov a ich zdravia. Aktuálne aj v NBA. V NFL hrajú len 16 zápasov, v NHL takisto ako v NBA 82 a v MLB až 162 duelov!

66 zápasov rozdeliť do rovnakého časového úseku ako terajších 82. Menej zápasov obdeň, menej únavy hráčov a menej zranení. Oveľa väčšia intenzita. Nie je o čom, určite by to ocenili aj naši fans. Keď sa pozriem na univerzitných hráčov, idú sa doslova „dotrhať“ a to hrajú 36 zápasov za taký istý čas, ako my 82,“ povedal krídelník Los Angeles Clippers Griffin.

Ja si užívam basketbal, hranie zápasov ma veľmi baví a preto ma nezaujíma počet. Myslím, že terajších 82 je akurát. NBA to robí super, že nám dáva viac prestávok, ako napríklad All star break. Tam si akurát oddýchnem,“ hovorí rozohrávač Wizards John Wall.

Peniaze sú tiež predmet, ktorý hrá veľkú rolu. Keď sme boli na škole, hrali sme aj 5 zápasov denne a nikoho to netrápilo. Neviem, aké je správne číslo. 82 zápasov hráme už „100 rokov“. Boli by to čudné zmeniť,“ povedal zase Chris Paul.

Víťaz ligy z Golden State Draymond Green si zamyslel. „Neviem či by to bolo lepšie. Keďže sa tak nikdy nehralo. Počas 82 zápasov sa niektorí hráči dostanú akurát do tempa a sú pripravení na playoff. Ale čo takí Spurs? Tí to stihnú za 35-40 zápasov. Keby hrali 82, ako by dopadli? Boli aj tak majstri? Pozrite sa na výluku a 66 zápasov. Hrali sme aj 3 zápasy za 3 dni, to sa ťažko hodnotí. Ešte je tu jeden dôležitý aspekt a to sú majitelia. Tí by boli určite nešťastní. Menej peňazí pre nich a teda aj pre nás, hráčov. Zase, keby sme hrali len 66 zápasov, neboli by sme unavení aj tak? To je ťažko hodnotiť.“

Posledný kto sa pridal je skvelý atlét a hráč, ktorý určite oddychuje viac ako ostatní. Kenneth Faried z Nuggets. „82 zápasov je akurát. Jordan hral 82 zápasov, dokonca za ich éry sa hralo oveľa viac predsezónnych zápasov. Nám to zredukovali, čo je super. Oni hrali oveľa viac zápasov, aj 20 rokov vkuse a stále boli All star hviezdy, skvelé čísla noc čo noc. Hráči ako Ewing či Oakley a podobní, tí nám vydláždili cestu.

Tak či onak, sezóna NBA už pomaly klope na dvere a monitory našich počítačov či TV. Takže naštudovať súpisky, veď 82 zápasov je pre nás fans akurát, nie?