Main Content

Hlasy trénerov po troch sobotňajších zápasoch Fortuna Ligy

nedeľa, 2. august 2015 09:05 | Autor: TASR

Hlasy trénerov po troch sobotňajších zápasoch Fortuna Ligy
Hlasy trénerov po troch sobotňajších zápasoch Fortuna Ligy | zdroj: © TASR

Sobota priniesla vo Fortuna lige hneď tri zaujímavé stretnutia, v ktorých padlo dovedna 12 gólov. Prinášame hlasy trénerov po sobotňajších stretnutiach Zlaté Moravce - Trenčín, Podbrezová - Michalovce a Senica - Skalica.

FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 0:1

Milko Djurovski, tréner ViOn-u: "Hrali sme tri ťažké zápasy v sérii, ten dnešný bol vyvrcholením. Hostia udávali tempo hry, vedeli sme, čo budú hrať. Víťazstvo Trenčína je zaslúžené, napriek tomu, že moji hráči odovzdali maximum a splnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Gratulujem Trenčínu k zaslúženému víťazstvu."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Cieľ, s ktorým sme do Zlatých Moraviec - prišli vyhrať a neinkasovať gól - sme splnili. Po zmene strán sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí, avšak musíme popracovať na lepšej efektivite."

 

FK Senica - MFK Skalica 2:1

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Veľmi dobrá kulisa, keďže futbal sa hrá pre ľudí. Som rád, že ľudia prišli na prvé derby a spokojný som aj s víťazstvom. Podarilo sa nám streliť gól v nadstavenom čase, takže som rád."

Aleš Křeček, tréner Skalice: "Ja by som chcel pogratulovať domácim k víťazstvu. Zápas sa hral v dobrej kulise, čo sa odrazilo na kvalite zápasu. My sme však boli veľmi nervózni a nepremenili sme dve šance na začiatku. Polčas sme nedohrali dobre ako sme chceli, aj keď sme šli do kabíny s nádejným výsledkom. V druhom dejstve bol zápas taký, že obaja chceli vyhrať. Už to vyzeralo, že zápas sa skončí spravodlivou remízou. Ale futbal je taký, gól sme dostali v 93. minúte zápasu. Chcem sa poďakovať divákom za dobrú atmosféru."

 

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 6:2

Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Vyhrali sme 6:2, a pritom som sa strašne veľa rozčuľoval. Súper si zaslúži pochvalu, hral kombinačne a my sme využívali jeho chyby. Mali sme nadštandardú efektívnosť, vybojovali dôležité víťazstvo, ktoré by nás malo povzbudiť do ďalších zápasov. Aj týmto sme chceli prilákať divákov do Podbrezovej, pretože sme možno v Brezne odohrali posledný zápas vo výbornej atmosfére."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Hodnotí sa mi hrozne ťažko, po tej krutej prehre, ani sme si ju nezaslúžili. Snažili sme sa hrať nebojácne, neustále sme chceli niečo s výsledkom urobiť. Po vyrovnaní sme mali aj prevahu, no nevyužili sme ju, naopak, inkasovali sme po ďalšej chybe a do kabíny tretí raz. Psychicky išli hráči dole, káder máme slabší ako vlani v postupovej sezóne. Je to daň za zbieranie skúseností, hlavy sme síce zdvihli, no s hlúpymi chybami."

Mirzad Mehanovič, autor dvoch gólov Podbrezovej: "Už sa sťahujeme do Podbrezovej a víťazstvom sme sa chceli zavďačiť divákom v Brezne. V tomto mužstve som len mesiac, ešte sa zohrávame, dúfam len, že budeme vyhrávať. Snažíme sa trénovať kombinácie, aj hráčov máme technicky vybavených, toto by mala byť naša herná tvár. A vyšiel mi aj ten gólový lob na záver."

Michal Hamuľak, strelec jedného gólu Michaloviec: "Chceli sme hrať futbal a doplatili na ľahké straty lopty. Súper nás vytrestal zo všetkého, na tých šesť inkasovaných gólov treba rýchlo zabudnúť. V šatni možno padnú ostré slová, no liga je dlhá, učíme sa na svojich chybách."