Main Content

Vidal definitívne hráčom Bayernu Mníchov: Veľký krok v mojej kariére

utorok, 28. júl 2015 17:05 | Autor: TASR

Vidal definitívne hráčom Bayernu Mníchov: Veľký krok v mojej kariére
Vidal definitívne hráčom Bayernu Mníchov: Veľký krok v mojej kariére | zdroj: © TASR

Mníchov 28. júla (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov v utorok skompletizoval prestup Artura Vidala z Juventusu Turín. Bundesligový šampión oficiálne informoval, že s čílskym stredopoliarom po absolvovaní lekárskej prehliadky podpísal štvorročný kontrakt. Transferová suma je podľa odhadov médií približne na úrovni 36 miliónov eur.

Dvadsaťosemročný Juhoameričan sa tak vracia do najvyššej nemeckej súťaže, kde už hrával v rokoch 2007 - 2011 v drese Bayeru Leverkusen. Už v roku 2011 pri odchode z tíme "farmaceutov" po ňom poškuľoval Bayern, napokon dal však prednosť Juventusu, s ktorým získal štyri majstrovské tituly a v uplynulom ročníku sa prebojoval až do finále Ligy majstrov.

"Chcem urobiť ďalší veľký krok v mojej kariére. Chcem ako hráč ďalej napredovať a vyhrať dôležité trofeje ako napríklad tú z Ligy majstrov. Na to vidím najväčšie šance práve v Bayerne," uviedol Vidal po spečatení prestupu.

Rodák zo Santiaga bol aj veľkou oporou čílskej reprezentácie pri jej triumfe na nedávnom turnaji Copa America. V národnom drese odohral dokopy 69 zápasov a strelil v nich 12 gólov.

Vidal by mal v zostave mníchovského tímu zaplátať dieru v strede poľa, ktorá vznikla po odchode kapitána nemeckej reprezentácie Bastiana Schweinsteigera do Manchestru United.