Main Content

Vedenie Piešťan sa dohodlo s Balejom, Filipom aj Ručkayom

utorok, 28. júl 2015 14:05 | Autor: TASR

Vedenie Piešťan sa dohodlo s Balejom, Filipom aj Ručkayom
Vedenie Piešťan sa dohodlo s Balejom, Filipom aj Ručkayom | zdroj: © TASR

Piešťany 28. júla (TASR) - V tíme slovenského hokejového extraligistu ŠHK 37 Piešťany bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť aj trojica hráčov Jozef Balej, Richard Filip i Jakub Ručkay. TASR o tom informoval PR manažér klubu Tomáš Horký.

Po tom, čo padla definitíva o účasti Piešťan v ďalšom ročníku Tipsport extraligy, predstavitelia klubu spolu s trénerom v uplynulých dňoch intenzívne pracovali na tvorbe kádra. Známe sú tak už prvé mená, ktoré budú s určitosťou pôsobiť v drese havranov i takí, ktorí o miesto v zostave budú počas prípravy bojovať. Najzvučnejšie meno, ktoré si v nadchádzajúcej sezóne oblečie piešťanský dres je útočník Jozef Balej. Tridsaťtriročný skúsený hráč naposledy pôsobil v Plzni. V českej extralige v minulosti hrával aj za Chomutov, Kometu Brno a Třinec. Odchovanec Dukly Trenčín má tiež viacročné skúsenosti so zámorským hokejom - obliekal dresy klubov NHL Montreal Canadiens, New York Rangers či Vancouver Canucks.

Ďalšími známymi hráčmi, ktorí sa budú preháňať po ľade Easton arény, sú dvaja navrátilci a piešťanskí odchovanci – obranca Richard Filip a útočník Jakub Ručkay. Filip bol v dvoch extraligových sezónach kapitánom ŠHK 37, no minulý ročník odohral v rumunskom Brašove. Ručkay sa do kúpeľného mesta vracia z tímu vicemajstra z Nitry, kde pôsobil jeden a pol sezóny.

Z minuloročného kádra budú v Piešťanoch aj naďalej pokračovať brankár Patrik Rybár a útočník Marcel Holovič. Do prípravy na ľade, ktorá sa začne v nedeľu 2. augusta, sa zapojí tiež viacero piešťanských odchovancov, ktorí budú bojovať o miesto na extraligovej súpiske. Z obrancov sa bude o svojich kvalitách snažiť presvedčiť trénera Lea Gudasa Tomáš Hluch, Matej Svetlík, Filip Vatrt, Andrej Mrázik a Martin Žitňanský. O miesto v útoku sa pobijú Filip Hudec a navrátilec z Ameriky Ondrej Valo. Vedenie klubu je však v kontakte a dolaďuje detaily aj s ďalšími hráčmi, ktorých mená bude v priebehu týždňa postupne zverejňovať.

 

Aktuálna podoba kádra ŠHK 37 Piešťany:

Brankár: Patrik Rybár

Obrancovia: Richard Filip, Tomáš Hluch, Matej Svetlík, Filip Vatrt, Andrej Mrázik, Martin Žitňanský

Útočníci: Jozef Balej, Jakub Ručkay, Marcel Holovič, Filip Hudec, Ondrej Valo