Main Content

La Course Le Tour de France – ženská verzia Tour de France (+VIDEO)

nedeľa, 26. júl 2015 07:35 | Autor: Silvia Petrašková

La Course Le Tour de France – ženská verzia Tour de France (+VIDEO)
La Course Le Tour de France – ženská verzia Tour de France (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Záverečný deň cyklistických pretekov Tour de France sa bude niesť v znamení víťazov. Primát toho najlepšieho si spolu so svojim tímom po trojtýždňovom tuhom boji pre tento rok už s istotou odnesie nielen britský cyklista Chris Froome, ale i víťazka druhého pokračovania ženskej edície cyklistických pretekov - La Course Le Tour de France.

Ženský závod La Course Le Tour de France zažil svoju premiéru už minulý rok, kedy sa z víťazstva tešila Holanďanka Marianne Vosová z tímu Rabobank Liv. Organizátori sa po vzore veľmi úspešného prvého ročníka preto rozhodli pre jeho ďalšie pokračovanie. Na 20 najlepších ženských cyklistických tímov z 12 krajín sveta bude v nedeľu čakať rovnaká trať ako ich mužských kolegov, no s podstatne menšou vzdialenosť 89 km s finálovým tradičným dojazdom na slávnom parížskom bulvári Champs-Elysées.

Fungovanie ženskej cyklistiky na svetovej cyklistickej scéne zažíva rapídny útlm. V posledných rokoch aj kôli nedostatku finančných prostriedkov od možných sponzorov a slabej medializácii počet ženských pretekov výrazne klesol. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) chce preto využiť silu a popularitu najslávnejšieho cyklistického závodu sveta a preteky La Caurse Le Tour de France aj tentoraz zakomponovala do nedeľňajšieho finálového programu Tour de France 2015.

zdroj: velonews.competitor.com, letour.fr