Main Content

VIDEO: Trenčín napriek víťazstvu v Bukurešti v Lige majstrov končí + hlasy

streda, 22. júl 2015 22:43 | Autor: TASR

VIDEO: Trenčín napriek víťazstvu v Bukurešti v Lige majstrov končí + hlasy
VIDEO: Trenčín napriek víťazstvu v Bukurešti v Lige majstrov končí + hlasy | zdroj: © TASR

Bukurešť 22. júla (TASR) - Pre futbalistov AS Trenčín sa ich premiérové účinkovanie v Lige majstrov 2015/2016 skončilo už v 2. predkole.

Nad sily úradujúceho slovenského šampióna bol rumunský veľkoklub Steaua Bukurešť, hoci nad ním v stredajšej odvete zvíťazil na jeho ihrisku 3:2.

Osudnou pre zverencov trénera Martina Ševelu sa stala minulotýždňová prehra 0:2 v Žiline, ktorou si značne naštrbili postupové vyhliadky pred odvetou na Národnom štadióne v rumunskej metropole.

V Bukurešti hostia po prvom polčase šokujúco viedli 2:0, lenže dvoma zlepenými gólmi sa rumunský favorit po zmene strán znova dostal na koňa. Trenčínu sa ešte tretím gólom podarilo zdramatizovať vývoj, no v konečnom zúčtovaní im na postup chýbal jeden presný zásah. Po vypadnutí z medzinárodnej scény sa tak môže naplno sústrediť na obhajobu domáceho double - titulu a Slovnaft Cupu.

Steaua sa v 3. predkole stretne s Partizanom Belehrad, ktorý prešiel cez Dila Gori z Gruzínska. Zápasy tejto fázy sú na programe 28./29. júla, odvety 4./5. augusta.

odveta 2. predkola LM 2015/2016:

Steaua Bukurešť - AS Trenčín 2:3 (0:2)

Góly: 57. Muniru, 60. Tadé (z 11 m) - 13. a 84. Wesley, 21. Bero. Rozhodoval: Raczkowski (Poľ.), ŽK: Chipciu, Muniru - Bero, Rundič, ČK: 74. Rundič po druhej ŽK, hralo sa bez divákov.

/prvý zápas 2:0, do 3. predkola postúpila Steaua Bukurešť/

Steaua: Cojocaru - Papp, Varela (35. Rapa), Tosca, Guilherme - Breeveld, Muniru - Popa, Stanciu (19. Hamroun), Chipciu - Tadé (82. Tahar)
AS Trenčín: Šemrinec - Čögley (73. Rabiu), Ramon, Rundič, Madu - Koolwijk - Lobotka, Bero - Jairo (87. Kleščík), Wesley, Van Kessel (64. Guba)

Stredajšie stretnutie sa hralo pred prázdnymi tribúnami, keďže Európska futbalová únia (UEFA) potrestala rumunský klub za rasistické správanie sa jeho fanúšikov ešte z predošlej pohárovej edície. Hostia sa na netradičné komorné prostredie adaptovali lepšie ako ich súper, od úvodných minút pôsobili aktívne smerom dopredu a sústredene v zadnej línii. Trenčínu sa podarilo dosiahnuť prvý čiastkový cieľ, ktorým bolo unisono avizované strelenie rýchleho prvého gólu. Obrancovia Steauy pôsobili v 13. minúte ako bezradní štatisti, keď sa len prizerali priamočiarej akcii Koolwijka a Jaira, ktorú z tesnej blízkosti gólovo zakončil tretí člen ofenzívneho záprahu Wesley - 0:1. O osem minút sa Trenčanom podaril ďalší husársky kúsok a vyrovnali skóre dvojzápasovej konfrontácie, ktorá sa po žilinskej prehre 0:2 javila ako stratená. Bero dostal v pokutovom území luxusne veľa priestoru, loptu si po prihrávke Jaira ešte prisunul nohou do lepšej streleckej pozície a poslal ju do brány tak, že Cojocaru nemal šancu na úspešný zákrok - 0:2. Hostia sa dostali nielen do dvojgólového vedenia, ale aj do psychologickej výhody. Pomôcť im mohlo aj rozbitie defenzívy domáceho mužstva, keď už v prvom polčase musel odstúpiť z hry zranený kapitán Varela. Napriek tejto skutočnosti však patril záver úvodného dejstva Steaue. Jej hráči si vytvorili vinou netaktických trenčianskych faulov viaceré nebezpečné štandardné situácie. Po jednej z nich v 41. minúte striedajúci Hamroun jemne hlavou nadvihol center Chipciua a lopta tesne minula ľavú žrď. V nadstavenej dvojminútovke po tvrdej strele Rapu zachránil slovenského majstra na bránkovej čiare dobre stojaci Čögley.

V otvorenom postupovom boji mohol už po niekoľkých sekundách druhého polčasu nakloniť misky váh na stranu Trenčína Wesley, po krídelnom výpade a nezištnej prihrávke Bera však nemal priestor na presné zakončenie a jeho zblokovaná strela neprešla do siete. V 48. minúte sa spoza šestnástky oprel do lopty Popa a tesne minul ľavý vinkel. Hráči Steauy po zmene strán zlepšili výkon, predovšetkým zrýchlili prechod do útoku a postupne nahlodávali defenzívu slovenského majstra. V 57. minúte sa Muniru zaskvel ukážkovým volejom z 20 metrov, ktorý Šemrinec nedokázal vytesniť - 1:2. O tri minúty Čögley zbytočným zákrokom na hranici pokutového územia poslal k zemi Hamrouna a rozhodca ukázal na biely bod, z ktorého Tadé aj s dávkou šťastia vyrovnal - 2:2. Trenčianske chyby domáci nekompromisne potrestali a od tohto stavu na dlhé minúty kontrolovali dianie na ihrisku. Ambíciam AS nepomohlo vylúčenie Rundiča, no v 84. minúte sa hlavou presadil Wesley a predsa zdramatizoval vývoj - 2:3. V 90. minúte mal na nohe životný gól Bero, ale sám pred Cojocaruom napálil loptu len do brankára postupujúceho rumunského tímu.

Hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Boli sme veľmi blízko od historického postupu do ďalšieho predkola. To, čo som pred odvetou hovoril o našom nielen víťazstve, ale aj postupe, sa takmer naplnilo. Mali sme výborný vstup do zápasu. Z hráčov bolo cítiť odhodlanie pobiť sa o postup. V druhom polčase ale prišla pre nás hluchá desaťminútovka. Odchádzame domov s víťazstvom, čo nás teší, ale prišli sme si po niečo viac a to sa nám nepodarilo splniť. Jedno oko sa smeje a druhé plače. Ale som hrdý na mojich hráčov za to, čo predviedli. Snažim sa v hráčoch budovať víťaznú mentalitu a dnes to vytiahli a ukázali srdce bojovníkov. Predviedli sme, že sa môžeme rovnať aj so silným európskym tímom."

Matúš Bero, stredopoliar AS Trenčín: "Trenčín i celé Slovensko môže byť hrdé na to, čo sme tu ukázali. Proti velikánovi ako je Steaua sme dokázali dominovať a vyhrať 3:2. Ideme domov so vztýčenou hlavou, ale aj tak to mrzí, pretože sme mali k postupu krôčik. Preto odchádzame sklamaní, hoci sme do toho dali všetko, čo sa dalo. Trošku by som to zobral aj na seba, pretože také kľúčové momenty ako som mal ja v závere musí dobrý hráč premeniť."

Igor Šemrinec, brankár AS Trenčín: "Napriek výhre sme smutní. Dali sme vonku na Steaue tri góly a aj tak sme nepostúpili. Teraz sa ukázalo, aký dôležitý bol prvý zápas. Prvý polčas sme boli lepší a súper sa zľakol, nevedel, čo sa deje. V druhom polčase sme ale nejaké situácie zle vyriešili a dostali sme dva góly. Niekedy šťastie praje, dnes mi pri penalte neprialo."