Main Content

Motivácia pre Trenčín: Najslávnejšie slovenské obraty v pohárovej Európe

streda, 22. júl 2015 10:00 | Autor: Filip Chudý

Futbalisti Trenčína nezvládli úvodný zápas 2. predkola Ligy majstrov, keď v Žiline prehrali 0:2. Pred odvetou sa im nedávajú veľké šance, ale v podobne zložitej situácii boli v minulosti aj iné naše kluby a zvládli ju. Ktoré slovenské pohárové obraty sú tie najslávnejšie?

Artmedia Petržalka – Mika Aštarak 1:2, 2:0

Artmedia Petržalka – Mika Aštarak 1:2, 2:0

Prvý zápas na arménskej pôde prehrali zverenci Vladimíra Weissa 2:1, keď tešiť ich mohol len gól Fodreka. No a práve ten sa ukázal ako veľmi dôležitý, pretože v odvete po Fodrekovej prihrávke už v 5. minúte otvoril skóre Obžera, čím dostal Petržalčanov do postupovej výhody. Mika sa síce snažila, ale v Senci, tam sa vtedy pred 1400 divákmi hralo, to bola pre ňu rozlúčka s Pohárom UEFA 2006/07, čo bol jej doteraz najlepší pohárový ročník. V druhom polčase strelil poisťujúci gól hrdina stretnutia Obžera. Tento dvojzápas bol zlomový aj pre Brazílčana Clebera, ktorého neskôr Petržalka kúpila. V súčasnosti je hráčom Trnavy, kam prišiel v Nitry.

Zostava Artmedie: Hýll – Burák, Borbély, Dosoudil, Urbánek – Guédé – Obžera (90. V. Gajdoš), J. Kozák, M. Ďurica (66. Pavol Farkaš) – Halenár (75. Piroska), Fodrek