Main Content

Miami Heat sú späť

utorok, 14. júl 2015 15:14 | Autor: Viktor Štefaňák

Miami Heat sú späť
Miami Heat sú späť | zdroj: © TASR

Po minuloročnom trápení máme na východe ďalšieho súpera pre Cleveland.

Dwyane Wade a jeho Heat si vytrpeli slabučkú sezónu po odchode kráľa Jamesa. On bol prvý, pridal sa k nemu aj Chris Bosh s chorobou pľúc, ktorá ho vyradil na zvyšok sezóny. Wade bol, ako vždy, napoly zranený a Dragič sa s tímom nestihol zohrať a vytiahnuť tím v slabučkej východnej konferencii ani do playoff. To sa má zmeniť.

Ikona poslednej dekády, Wade, podpísal kontrakt na ďalšiu sezónu. Heat k nemu pridali aj upadajúcu, ale stále produktívnu hviezdu, Amare Stoudemireho. Stoudemire, ktorý je rodák z Floridy, nebol konečne orientovaný na peniaze, ale viac na výzvy, ktoré ho čakajú. Zobral minimálny plat, podobne ako Gerald Green. „Nie je to o peniazoch, je to o víťazstvách,“ nechal sa počuť Green. „Sme veľmi nadšení, že hviezda ako Amare, si vybral Miami Heat. S kompletným tímom môžeme konkurovať na Východe. A keď poviem konkurovať, myslím tým ísť až na vrchol. A presne za tým ideme,“ dodal Pat Riley.

Heat mali vlani rekordných 31 rôznych štartovacích pätiek, len tri z nich hrali spolu viac ako 100 a viac minút. Deng, Wade aj Bosh majú cez 30 rokov, zranenia sa kopia najmä u Wadea a Denga. No je tu Whiteside, ktorý je mladý a posledných 30 zápasov v základe nazbieral solídne čísla, 14.2 bodu, 12.3 doskoku a 2.6 bloku na zápas. No stále je otázne, ako sa dokáže adaptovať na pravdepodobne rolu hráča základnej päťky. Navyše, keď si ho tréneri naštudujú a budú vedieť, ako ho brániť lepšie. Uvidí sa, ako Dragič „fitne“ do pravej zostavy Heat, keďže pre tímy ako Phoenix, ktoré behajú, je skvelý, ale Miami hrajú pomalý basketbal. Navyše jeho obrana nie je úplne na top úrovni. No zostava Miami Heat vyzerá na papieri výborne. Alebo, ako hovorí Riley, nádejne.