Main Content

Hamšík do Manchestru City? Najlepšia možná prestupová možnosť!

sobota, 4. júl 2015 09:38 | Autor: Filip Chudý

Hamšík do Manchestru City? Najlepšia možná prestupová možnosť!
Hamšík do Manchestru City? Najlepšia možná prestupová možnosť! | zdroj: © TASR

V minulých dňoch anglické média informovali, že Manchester City má záujem o Mareka Hamšíka. Slovenský reprezentant je síce stále hráčom Neapola, ale ak má prestúpiť, potom „Citizens“ sú preňho najlepšou možnosťou.

Komentár Filipa Chudého

Aj keď v minulých rokoch sa zdalo, že spojenie Marek Hamšík a Neapol vydrží na večné veky, uplynulá sezóna otázku jeho možného odchodu otvorila. Všetko začal Rafael Benitez, ktorý nášho stredopoliara zatiahol do svojich už tradičných (ne)pochopiteľných trénerských rošád. Hamšík sa síce zachoval profesionálne a nahlas nehovoril o svojej nespokojnosti s minutážou, ale každému, kto trochu podrobnejšie sledoval situáciu, bolo jasné, že mal s Benitezom problém. Dokonca vyšlo na povrch, že ak by španielsky tréner zostal pri kormidle SSC, Marek by pod Vezuvom nemal veľkú chuť zostať.

Benitezov odchod do Realu Madrid síce celú situáciu upokojil, ale tiež nemožno hovoriť o definitívnom páde možnosti Hamšíkovho letného odchodu. Súčasný najväčší problém Neapola je ten, že si nevybojoval miestenku do Ligy majstrov. Najlepší hráči chcú hrať najlepšiu súťaž, preto je logické, že aj Hamšík by chcel kopať do lopty v najprestížnejšej súťaži sveta.

Ak by mal Hamšík odísť z Neapola, mal by ísť tam, kde sa kariérne posunie vyššie. V Taliansku je takou stanicou aktuálne iba Juventus Turín. Prestup doň je po odchode Carlosa Teveza síce na papieri reálny, ale Neapol ligovej konkurencii najlepších hráčov nepredáva, pričom teraz ťažko čakať výnimku. Veď ako by asi reagovali jeho fanúšikovia, ktorých už v minulej sezóne na tribúnach ubudlo? Toto si prezident klubu Aurelio De Laurentiis nedovolí. Hoci by Hamšíkovo zotrvanie na Apeninskom polostrove bolo z futbalového pohľadu správne, pretože zvykanie na inú ligu môže vytvoriť problém, prichádza do úvahy iba v neapolskom drese, v inom nie.

S Hamšíkom sa v minulosti spájali najmä kluby z Anglicka. Hovorilo sa o Chelsea, Arsenale a najmä kluboch z Manchestru. Chelsea by síce Hamšíkovi sedela, len či by mu Mourinho doprial dostatok priestoru? Už viacero hráčov svoj prestup do tohto klubu kvôli nízkej minutáži oľutovalo. Arsenal nedávno vyhodil obrovské peniaze za Özila, preto ťažko čakať, že by ho Wenger odstavil. Najlepšia pozícia sa tak pre Hamšíka javí v Manchestri, no kým o záujme United o angažovanie Hamšíka tento rok nešpekulujú ani nabulvárnejšie britské noviny o Citizens sa v súvislosti so slovenským reprezentantom hovorí dosť intenzívne.

Manchester City by bol pre Hamšíka naozaj dobrou adresou. Milionársky klub práve teraz prebudováva káder na miestach, kde je Hamšík najsilnejší. Na podhrotovej pozícii sa v minulej sezóne najlepšie javil Frank Lampard, lenže ten už odišiel do USA. Mimochodom, niektorým odborníkom Lamparda v minulosti najviac pripomínal práve Hamšík, čo by teraz mohol potvrdiť. Aj preto je medializovaná ponuka Manchestru City vlastne logickou voľbou. Arabskí šejkovia sa budú naďalej snažiť, aby sa ich klub zaradil do úzkej špičky aj v Lige majstrov, čo sa im raz určite podarí, pretože klubovú kasu na to majú a postupne odstraňujú svoje chyby z minulosti. Marek Hamšík by im v tom mohol výrazne pomôcť, čím by pomohol aj sebe. Preto jeho prípadný prestup do Manchestru City nebol krokom vedľa, práve naopak, javí sa to ako najlepšia prestupová možnosť.