Main Content

Štadiónové ľady sa hýbu. Konečne!

štvrtok, 2. júl 2015 13:07 | Autor: Jakub Mihálik

Štadiónové ľady sa hýbu. Konečne!
Štadiónové ľady sa hýbu. Konečne! | zdroj: © TASR, astrencin.sk

Aj ďalšie krajské mesto chce hrať futbal v kultúrnejšom prostredí. Pre slovenský šport je len dobre, že sa konečne veci hýbu.

Slovenský šport má problémy. Ak by sme chceli vymenovať všetky naraz, zrejme by sme museli hovoriť na smeny. Jedným z najčastejšie spomínaných je však nedostatok športovej infraštruktúry. Ak chýbajú (nerozpadnuté) štadióny, chýbajú diváci. Ak chýbajú diváci, chýbajú sponzori. Ak chýbajú sponzori, ... veď viete. Začarovaný kruh.

Špeciálne futbal v ostatných rokoch trpí na nedostatok moderných štadiónov. A nejde len o ten národný, hoci aj jeho absencia vyvoláva úsmevy všetkých futbalových turistov i odborníkov, ktorí prídu zo zahraničia. Ešte aj na tej druhej najvyššej úrovni (po reprezentačnej) máme problémy. Naši zástupcovia v európskych súťažiach poväčšine ani nepoznajú, čo je hrať skutočne doma. Vyhovujúcich štadiónov je u nás asi toľko, koľko zubov v ústach kanadského hokejistu. A aj tie, čo vyhovujú, sú na míle vzdialené vyspelému futbalovému svetu.

Aj preto je každý pokus o zlepšenie súčasnej situácie výbornou správou. Dnes sme sa dozvedeli ďalšiu. K Trnave, Bratislave, či Košiciam sa pridá ďalšie mesto. Krajský Trenčín bude konečne rekonštruovať.

Pred par minutami schvalilo 19 poslancov mestskeho parlamentu navrhy zmluv s futbalovym klubom AS Trencin.Otvorila sa...

Posted by Richard Rybníček on 2. červenec 2015

Iste, prišlo to až po úspechu a niekto môže namietať, že si kompetentní chcú prihrať body. Ako v prípade Trenčína, tak aj v prípade národného štadióna. Ale tak fungujú spojené nádoby. Je jedno, koho čo motivuje, hlavne, že sa veci hýbu. Slovenský futbalový majster naštartoval sympatický projekt a reprezentatívny štadión musí byť jeho súčasťou.

Futbal v Trenčíne i na Slovensku zažíva nárast popularity. Práve preto je teraz ideálny čas na podobné kroky. Ak sa záujem verejnosti nevyužije na zlepšenie infraštruktúry, nikam sa nepohne. Trenčiansky futbalový stánok je ďalšou zastávkou do cieľovej stanice s názvom Futbalová kultúra. Snáď náš vlak zastaví vo všetkých zostávajúcich.