Main Content

Slovan prezradil meno trénera, Krajči avizuje zaujímavé posily!

štvrtok, 2. júl 2015 15:05 | Autor: TASR

Slovan prezradil meno trénera, Krajči avizuje zaujímavé posily!
Slovan prezradil meno trénera, Krajči avizuje zaujímavé posily! | zdroj: © TASR

Bratislava 2. júla (TASR) - Hokejistov Slovana Bratislava povedie v nastavajúcom ročníku KHL český tréner Miloš Říha.

Na štvrtkovom brífingu s novinármi to oznámil generálny manažér "belasých" Maroš Krajči, ktorý zároveň definitívne ukončil špekulácie o ďalšej budúcnosti klubu.

"Definitívne môžem potvrdiť, že aj štvrtý ročník KHL sa bude hrať na ľade v Bratislave. Boli to veľmi náročné posledné mesiace a v posledných dňoch sme to dotiahli tak, aby sme tu dnes mohli sedieť a potvrdiť účasť. Celé vedenie robilo veľmi veľa, aby sa to podarilo a aby sme dotiahli aj veci, ktoré boli s nami spojené v minulej sezóne," uviedol.

Krajči definitívne potvrdil aj meno nového trénera. Slovan povedie Miloš Říha, o jeho asistentoch sa rozhodne neskôr, no mali by nimi byť Vladimír Országh a Roman Stantien. V júni sa pritom objavili informácie, že Slovan sa už dohodol na podmienkach zmluvy s iným českým trénerom Vladimírom Kýhosom. "Samozrejme, mali sme viacero kandidátov a bol medzi nimi aj pán Kýhos. No dnes môžem potvrdiť, že hlavným trénerom bude pán Říha," pokračoval Krajči.

Príprava odštartuje už budúci pondelok so všetkými hráčmi, ktorí sú momentálne pod zmluvou, pričom vedenie rokuje aj so Slovincami Rokom Tičarom a Žigom Jegličom či Václavom Nedorostom a ďalšími hokejistami. V hre je aj dvojica kanadských brankárov. "Sú to veľmi zaujímavé mená, ale kým sme sa nedohodli, tak ich neprezradím. Rokujeme aj s našimi bývalými hráčmi Michalom Sersenom, Camom Barkerom, Vladimírom Mihálikom či Ivanom Švarným," uviedol Krajči.

Príprava sa začne na zimnom štadióne v bratislavskej mestskej časti Lamač, keďže na všetkých troch ľadových plochách Slovnaft arény budú prebiehať majstrovstvá Európy juniorov a kadetov v stolnom tenise.

"Belasí" odštartujú novú sezónu v Západnej konferencii 26. augusta domácim zápasom s Admiralom Vladivostok. Základnú časť ukončia 18. februára duelom na ľade Lokomotivu Jaroslavľ. "Chceme spraviť všetko pre to, aby sme sa prebojovali do play off a tam už je to krok za krokom. Naša Západná konferencia je dosť našliapaná a bude to náročné," pokračoval.

Sága budúcosezónneho pôsobenia Slovana sa ťahá už od záveru základnej časti minulej sezóny, pričom hlavným problémom boli zmluvy so sponzormi a financie. Vedenie klubu však v uplynulých dňoch dotiahlo do úspešného konca niekoľkomesačné rokovania s ruskými i slovenskými partnermi s cieľom zabezpečiť pre klub rozpočet, ktorý umožní pokračovanie v KHL.

"Momentálne to vyzerá tak, že rozpočet bude približne rovnaký ako v minulej sezónu. Samozrejme sa musíme postarať aj o to, aby sme vyrovnali naše minulé záväzky, takže rozpočet na platy hráčov bude asi trochu nižší. Stále však prebiehajú ďalšie rokovania a situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň. Samozrejme, k lepšiemu," uviedol Krajči.

Slovan má podlžnosti voči hráčom a realizačnému tímu, ktoré musí uhradiť, aby mohol odštartovať v novej sezóne. "Termín je daný ligou a je na nás, aby sme sa s hráčmi dohodli na splátkových kalendároch. Každoročne máme resty aj voči mestu, ale vždy sme ich vyrovnali do úvodného buly novej sezóny. Tak to bude aj teraz."