Main Content

Neuveriteľný príbeh nového hráča Sportingu Lisabon Martunisa

štvrtok, 2. júl 2015 11:31 | Autor: Martin Gregor

Neuveriteľný príbeh nového hráča Sportingu Lisabon Martunisa
Neuveriteľný príbeh nového hráča Sportingu Lisabon Martunisa | zdroj: © TASR

V stredu Sporting Lisabon oznámil podpis zmluvy s 18-ročným chlapcom z Indonézie Martuinsom. Ide o mladého muža, za ktorým sa skrýva veľký životný príbeh.

Životný príbeh novej posily Sportingu Lisabon prináša záujem novinárov z celého sveta.

Keď mal Martunis osem rokov bol nájdený po tom ako prežil 21 dní osamote po drvivej prílivovej vlne Tsunami, ktorá zničila pobrežie Indonézie v roku 2004.

Ničivé Tsunami v ten deň zabilo 230 tisíc ľudí zo 14 krajín, ktoré sa nachádajú pri Indickom Océane.

Malý Martunis sa nachádzal v regióne Aceh, ktorý zasiahla vlna najničivejšie. Počas prírodnej katastrofy umrelo v tejto oblasti až 170 000 ľudí, medzi nimi aj matka a dve sestry tohto malého chlapca.

Martuinsa vlna odniesla od rodiny a to mu pravdepodobne zachránilo život. Až 21 dní sa nachádal odrezaný od kontaktu s ostatnými ľudmi, aby bol následne zachránený novinármi britských Sky News.

Z chlapca sa stala malá mediálna hviezda. Jeho príbeh sa spoluparizoval aj vďaka tomu, že mal na sebe oblečený dres portugalského reprezentanta s číslom 10 Ruia Costu (obrázok nižšie).



,,Nebál som sa, pretože som chcel prežiť a stretnúť sa s mojou rodinou. A stať sa futbalistom,“ povedal vtedy novinárom.

Martuinsov príbeh chytil sa srdce celý futbalový svet vrátane vtedy vychádzajúcej portugalskej hviezdy Cristiana Ronalda. Ten Martuinsovi zaplatil dom, v ktorom mohol vyrastať so svojou rodinou, ktorá by inak nemala kde žiť.

Cristiano Ronaldo si odvtedy vytvoril s Martuinsom pomerne blízky vzťah. V roku 2005 sa chlapec dokonca stretol s celým národným tímom Selecao (obrázok nižšie).

V týchto dňoch je z Martuinsa už dospelý muž. V osemnástich potvrdzuje, že má veľký futbalový talent, keď sa stal po podpise zmluvy so Sportingom Lisabon členom tímu do 19 rokov, kde verí, že napodobní aspoň z časti svoj idol Cristiana Ronalda. Verme, že budeme o ňom ešte veľa počuť.

Zdroj fotiek: Reddit