Main Content

Sila osobnosti …

streda, 1. júl 2015 09:57 | Autor: Jakub Mihálik

Sila osobnosti …
Sila osobnosti … | zdroj: © TASR

Marko Daňo putuje do tímu Chicaga Blackhawks. V klube zrejme vedia prečo.

Blog Jakuba Mihálika

V mladom veku sa možno mohlo zdať, že Columbus bol pre Marka Daňa ideálnym klubom. Modrokabátnici sú tímom vo výstavbe a Marko pre nich mohol byť to, čo pre Tampu Bay Ondřej Palát. Nenápadný robotník s hviezdnymi predpokladmi na oboch stranách klziska. Prišiel prestup a postupný rast hráča ruka v ruke s klubom sa nekoná. No syn bývalého reprezentanta sa sťahuje do najlepšieho klubu súčasnosti. Kto by sa sťažoval?

Daňo predstavuje novú generáciu našich hokejistov v NHL. Okamžite po prechode z KHL sa v Zámorí uchytil. Najprv na farme, potom vo výbornom závere sezóny aj v prvom tíme Columbusu. Je dobrý vzadu, efektívny vpredu. Je predstaviteľom európskej hokejovej školy a to, zdá sa, v Chicagu zaberá. 

Klub, zdá sa, tiež stavia na kontinuite. A angažovania Marka Daňa je toho dôkazom. Už po majstrovstvách sveta si Chicago zaistilo služby “nového Dacjuka” (alebo ak chcete, nového Kanea), technického veľmajstra s neuveriteľným priestorovým videním, Artemiho Panarina. Po tom, čo musel kvôli platovému stropu odísť “nový Hossa”, Brendon Saad, Chicago zháňalo opäť mladíka, ktorý by bol “novým niekým”. Na hociktorého hokejistu by padla voľba, musel by byť šťastný. Hráči sa do tohto klubu doslova tlačia. V Chicagu sa z podobných hokejistov stavajú víťazi.

Voľba padla na Marka Daňa. “Nového Slováka s potenciálom hviezdy”. A myslím si, že s tým má čo do činenia Marián Hossa. Chicago Blackhawks doteraz nikdy nedraftovalo Slováka. V sobotu padla voľba na Radovana Bondru. A hned tri dni nato prichádza do klubu ďalší Slovák. Zrejme sú v klube spokojní s tým, ako našu krajinu reprezentuje Marián Hossa. Zrejme až taká je sila jeho osobnosti.