Main Content

43-ročný Rivaldo avizuje návrat do profesionálneho futbalu!

utorok, 23. jún 2015 14:05 | Autor: TASR

Rivaldo
Rivaldo | zdroj: youtube

Rio de Janeiro 23. júna (TASR) - Brazílska futbalová legenda Rivaldo vo veku 43 rokov uvažuje o návrate na zelené trávniky, pretože chce pomôcť trápiacemu sa druholigovému klubu Mogi Mirim. Informovala v utorok agentúra Reuters.

Rivaldo momentálne pôsobí ako prezident tohto provinčného klubu, ktorý je na spodných priečkach druhej najvyššej súťaže v krajine 5-násobných majstrov sveta. Jeho tímu sa v ôsmich ligových zápasoch podarilo doposiaľ nazbierať len tri body a je stále bez víťazstva.

"Opäť som ochotný obetovať rodinu pre dobro klubu. Dúfam, že sa dostaneme z tejto situácie. Profesionálne som prestal hrať pred 15 mesiacmi, ale ak budú moje kolená OK, mohol by som pomôcť v pár zápasoch. No rozhodnem sa až po absolvovaní niekoľkých tréningov. Chcem pomôcť hráčom dostať sa z tejto ťažkej situácie. Nemyslím si, že by sme mali zostúpiť, v tomto mužstve je kvalita minimálne na stred tabuľky. Nechcem sa vrátiť natrvalo, ale mám stále platný hráčsky kontrakt a skúsenosťami môžem denne na tréningoch týmto chlapcom pomôcť," povedal majster sveta z roku 2002, ktorý počas mimoriadne úspešnej kariéry obliekal dresy FC Barcelona, AC Miláno či Deportiva La Coruňa.

V Brazílii pôsobenie veteránov v kluboch nie je nič nezvyčajné, Romario hrával za Vasco da Gama aj vo veku 41 rokov a brankár Rogerio Ceni zo Sao Paula stále pôsobí v elitnej súťaži aj vo veku 42 rokov.