Main Content

Figo po znovuzvolení Blattera: Prehral futbal!

sobota, 30. máj 2015 08:05 | Autor: TASR

Figo po znovuzvolení Blattera: Prehral futbal!
Figo po znovuzvolení Blattera: Prehral futbal! | zdroj: © TASR

Zürich 30. mája (TASR) - Bývalý portugalský reprezentant a jeden z pôvodných adeptov na kreslo prezidenta FIFA Luis Figo označil znovuzvolenie Seppa Blattera za prehru svetového futbalu. "Dnešok bol ďalším temným dňom v Zürichu," reagoval v piatok bezprostredne po výsledku volieb.

"FIFA prehrala, ale predovšetkým prehral futbal a prehrali všetci, ktorým na ňom naozaj záleží," citovala agentúra AP slová Figa. Ten bol najskôr jedným z troch oficiálnych protikandidátov 79-ročného Švajčiara v boji o prezidentský post. Minulý týždeň sa však kandidatúry vzdal.

"Blatter nemôže riadiť svetový futbal," zdôraznil Figo po piatkovej voľbe. "Vedel o korupcii, vplyvoch a ilegálnych obchodoch a ak nevedel, ako sám tvrdí, tak preto, že nemá schopnosti viesť FIFA. Neexistuje žiadny iný spôsob, ako analyzovať tento problém."

Ešte pred začiatkom kongresu Figo označil Blattera za diktátora a k odstúpeniu od kandidatúry vyhlásil: "Odmietam byť súčasťou volebného procesu, ktorý smeruje k poskytnutiu absolútnej moci pre jediného muža."

 

mp