Main Content

Nadal: Nechcem hovoriť o sexizme, lebo nie som žiaden mačo

streda, 27. máj 2015 08:05 | Autor: TASR

Nadal: Nechcem hovoriť o sexizme, lebo nie som žiaden mačo
Nadal: Nechcem hovoriť o sexizme, lebo nie som žiaden mačo | zdroj: © TASR

Paríž 27. mája (TASR) - Úvodnú prekážku na Roland Garros španielsky tenista Rafael Nadal bez väčších problémov zvládol.

 Na pozápasovej tlačovej konferencii sa však obhajca titulu pri otázkach na telo mal čo obracať. Na pretrase boli opäť vlaňajšie výroky jeho strýka a zároveň trénera.

Toni Nadal otvorene kritizoval Španielsku tenisovú federáciu, že vymenovala Galu Leonovú za daviscupovú kapitánku. "Nemienim sa k tomu viac vyjadrovať. Nechcem hovoriť o sexizme, lebo nie som žiaden mačo. Ženy sú pre mňa dôležite a v mojom živote hrajú veľmi významnú úlohu, či už ide o moju mamu, sestru alebo snúbenicu," povedal Nadal pre akreditované média po triumfe nad francúzskym držiteľom voľnej karty Quentinom Halysom.

Deväťnásobný šampión z parížskej antuky zároveň potvrdil, že pred začiatkom turnaja požiadal, aby brazílsky rozhodca Carlos Bernardes počas jeho zápasov nesedel na empajri. Obaja sa dostali do slovnej kontroverzie počas februárového turnaja v Riu de Janeiro, kde mu Brazílčan dvakrát zahlásil prekročenie časového limitu pred servisom.

"Bola to moja požiadavka, aj keď osobne proti nemu nič nemám. Rešpektujem ho ako empajrového rozhodcu a bol by som rád, keby sa ešte niekedy v budúcnosti objavil na kurte počas mojich zápasov. Myslím si však, že bude lepšie pre nás oboch, keď si dáme istý čas prestávku. V Riu sme mali medzi sebou problémy, neprejavil voči mne dostatočnú úctu."