Main Content

Trenčín bude v Lige majstrov nenasadený, hrozia mu títo súperi

štvrtok, 21. máj 2015 18:49 | Autor: Filip Chudý

Trenčín bude v Lige majstrov nenasadený, hrozia mu títo súperi
Trenčín bude v Lige majstrov nenasadený, hrozia mu títo súperi | zdroj: © TASR

AS Trenčín sa neteší len z prvého titulu majstra Slovenska, ale tiež aj z premiérovej účasti v prestížnej Lige majstrov. My sme sa pozreli na to, kde v tejto súťaži začne a akí súperi mu hrozia.

Trenčania síce ešte nemajú v rukách ani majstrovský pohár, ale už si môžu vyberať zo zoznamu možných súperov. Začnú ako predchádzajúci majstri Slovenska v 2. predkole Ligy majstrov, ale jedna zmena nastala. Kým z minulých rokov sme boli zvyknutí na to, že naši aktuálni majstri (Slovan, Petržalka, Žilina) mali celkom slušný koeficient, vďaka ktorému boli minimálne pri prvom žrebovaní vždy nasadení, Trenčín má slabý koeficient (4,250), kvôli ktorému bude s určitosťou nenasadený už hneď na úvod. A to podstatne mení situáciu, pretože s veľkou pravdepodobnosťou dostane papierového favorita hneď na začiatok.

Za slabý koeficient si môžu Trenčania hlavne sami, keďže v minulých sezónach nedosiahli v pohárovej Európe žiadne prenikavé výsledky, vďaka ktorým by si svoj koeficient zvýšili. Pre zaujímavosť, lepšie je na tom aj majster Gruzínska Dila Gori, ale toho Trenčín pre žrebe nedostane, keďže je tiež nenasadený.

AS sa môže už hneď v úvode stretnúť so Celticom Glasgow, BATE Borisov, Ludogorcom Razgrad, Dinamom Záhreb, NK Maribor, Maccabi Tel Aviv, Partizanom Belehrad, Malmö FF a Molde FK. Toto je skupina tých najmenej želaných súperov, ale aj medzi nasadenými sú ľahšie váhové kategórie, hoci pripomíname, že všetky tieto kluby dosahovali v pohárovej Európe lepšie výsledky ako Trenčín. Medzi tie prijateľnejšie kluby patria Karabach Agdam, HJK Helsinki a Videoton Fehervár. Trenčín tiež môže dostať zatiaľ neznámych majstrov Dánska a Cypru. Plus mená jeho ďalších možných súperov záležia od vývoja líg v Poľsku, Rumunsku a Bosne a Hercegovine.

Jasno bude po žrebe, ktorý sa uskutoční 22. júna. Prvý zápas bude 15. alebo 16. júla, odveta už o týždeň neskôr. Ak Trenčín vypadne v 2. predkole, v pohárovej Európe končí, ale ak postúpi ďalej, má isté minimálne ďalšie štyri pohárové zápasy, pričom ak by zvládol ešte jeden dvojzápas, bude hrať v skupinovej fáze európskeho pohára.