Main Content

Pozrite si Lintnerov program, ktorý má pomôcť hokeju na Slovensku!

streda, 20. máj 2015 13:05 | Autor: TASR

Pozrite si Lintnerov program, ktorý má pomôcť hokeju na Slovensku!
Pozrite si Lintnerov program, ktorý má pomôcť hokeju na Slovensku! | zdroj: © TASR

Bratislava 20. mája (TASR) - Richard Lintner bude kandidovať na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Bývalý slovenský reprezentant a majster sveta z Göteborgu sa bude uchádzať o dôveru delegátov na júnovom kongrese.

Lintner predstavil v stredu športovej verejnosti svoj 24-bodový program rozvoja slovenského hokeja. Okolo niekdajšieho dlhoročného reprezentačného obrancu sa v uplynulom období sformovala skupina osobností na čele s Petrom Bondrom, Miroslavom Šatanom, Rastislavom Pavlikovským, Jánom Filcom či Ottom Haščákom, ktorí vypracovali hlavnú stratégiu rozvoja slovenského hokeja v štyroch základných oblastiach: mládež, liga, reprezentácia a zväz. Z tejto skupiny vzišiel aj kandidát na funkciu prezidenta SZĽH, ktorým bude minimálne do 25. júna Igor Nemeček, uchádzajúci sa o dôveru aj na ďalšie obdobie.

"Sme presvedčení, že Rišo Lintner má všetky predpoklady na to, aby tento post zastával čestne a zodpovedne. Naším spoločným cieľom je, aby úspešne zaviedol do praxe náš program, ktorý zo slovenského hokeja urobí moderný, dôveryhodný a atraktívny šport," uviedol v tlačovej správe Peter Bondra. "Ďakujem za prejavenú dôveru. Cítim obrovskú podporu zo strany môjho tímu ako aj zo strany fanúšikov a verejnosti. Som presvedčený, že náš program je moderný a atraktívny a pomôže slovenskému hokeju. Uvedomujem si, že je pred nami neľahká úloha, ale verím, že spoločne s predstaviteľmi štátu, miestnych samospráv, so zástupcami klubov a s podporou verejnosti máme šancu priniesť do slovenského hokeja nový impulz," povedal Lintner.

Podľa Lintnera realizácia konkrétnych opatrení 24-bodového programu zlepší situáciu v slovenskom hokeji. "Sme presvedčení, že náš program je moderný a uskutočniteľný. Jeho zavedením vieme zabezpečiť, aby sa slovenský hokej rozvíjal a dostal zo situácie, v ktorej sa v súčasnosti nachádza," uviedol na stredajšom brífingu v Bratislave.

Lintner vníma prvé reakcie zo strany klubov. "Cítime z ich strany veľkú podporu, čo je povzbudivé. Samozrejme, sú aj delegáti, ktorí našim krokom nedôverujú. Máme však do kongresu veľa času, aby sme ich presvedčili, že náš plán a spôsob práce je ten najlepší, aký kto môže v súčasnosti ponúknuť," povedal.

 

Program Richarda Lintnera - 24 bodov rozvoja slovenského hokeja:

MLÁDEŽ

dostupnosť, výchova, vzdelanie

1. Sprístupniť hokej pre všetkých.

Zapožičaním základného výstroja pre prípravky dáme každému dieťaťu možnosť začať s hokejom.

2. Prepojiť hokej, vzdelanie a výchovu 

Vytvoríme "štatút hráča ľadového hokeja" ako súbor spoločensko-etických pravidiel, podľa ktorých sa hráči musia správať.

3. Hokejové lýceá

V spolupráci s MŠ SR, klubmi a miestnou samosprávou vytvoríme stredoškolský hokejový program pre najtalentovanejších dorastencov a juniorov.

4. Silné jednotné metodické centrum

Vytvoríme jednotnú, originálnu hokejovú líniu typickú pre slovenský hokej.

 

REPREZENTÁCIA

producent nie konzument

5. Spojiť slovenský hokej s moderným hokejom

Budeme angažovať hokejového odborníka z inej hokejovej kultúry do realizačného tímu na úrovni trénera, manažéra alebo poradcu.

6. Mentoring/servis pre reprezentantov

Zapojíme úspešných, aktívnych alebo bývalých reprezentantov do individuálneho koučingu talentovaných reprezentantov ako dozor nad ich hokejovým vývinom.

7. Prepojiť reprezentačné kategórie na princípe: hlavný tréner je zároveň ext. asistent trénera o kategóriu vyššie

Prepojíme jednotlivé reprezentačné kategórie pre optimalizovanie spolupráce a metodiky na rôznych reprezentačných úrovniach.

8. SR "16", SR "17", SR "18" - trojročný cyklus kolovania trénerských tímov

Možnosť pre trénerov na dlhodobejší priestor pre prácu s jednotlivým ročníkom.

9. SR "20" - zachovať ako celoročný projekt

Budeme aktívne pracovať s elitným projektom SR "20" ako vrcholom pyramídy výchovy hokejovej mládeže.

10. SR "A" - nastaviť olympijský cyklus ako trojročný projekt

Vytvoríme dlhodobý plán tvorby reprezentačného A-mužstva.

 

LIGOVÉ SÚŤAŽE

rivalita a tradícia 

11. Apelovať na spriechodnenie postupu/zostupu pomocou širšej baráže

Umožníme baráž medzi ligami, ktorá bude vytvorená minimálne z dvoch tímov z každej súťaže ako športovú motiváciu s veľkou diváckou a ekonomickou atraktívnosťou.

12. Užšia spolupráca medzi ligami v rámci hosťovania hráčov na princípe fariem

Upravíme vekové hranice u dorastencov a juniorov a využijeme spoluprácu s prvou ligou ako vstupným priestorom na prechod do seniorského hokeja.

13. Ekonomická stabilizácia pomocou platového minima a platového stropu

Zastabilizujeme a ohraničíme finančné možnosti klubov pre zvýšenie športovej rivality, ekonomického zdravia a možnosti profitu.

14. Zvýšenie garancií pre hráčov a trénerov

Budeme apelovať na vytvorenie dohôd medzi hráčom a klubom, v rámci ktorých budú garantované férové podmienky a dodržaná disciplína napĺňania týchto podmienok z oboch strán.

15. Zaviesť moderný hrací kalendár

Považujeme za nevyhnutnosť prispôsobiť hracie dni a hracie časy pre divákov za účelom zvýšenia ich spokojnosti a návštevnosti štadiónov, prihliadajúc aj na jednotlivé ligové súťaže.

16. Meradlom finančného úspechu je návštevnosť

Ako kľúčový predpoklad finančného úspechu slovenského hokeja na postupné zvyšovanie návštevnosti na našich hokejových podujatiach chceme posilňovať marketingovú pozíciu voči partnerom a sponzorom.

17. Fanúšik ako spolutvorca a partner

Budeme apelovať na vytvorenie aktívnej spolupráce medzi klubmi a fanklubmi vytvorením produktov pre verných fanúšikov a zatraktívnime predaj permanentných vstupeniek v záujme úzkej spolupráce lojálneho fanúšika s klubom.

 

SZĽH

dôvera, autorita, vzor

18. Vzor pre transparentnosť

Budeme zverejňovať mzdy, zmluvy a výdavky zväzu.

19. Posilnenie pozície SZĽH vo vzťahu k štátu, klubom a k reklamným partnerom

Zo SZĽH urobíme aktívneho, moderného a dôveryhodného partnera.

20. Úprava spôsobu udeľovania trénerských licencií

V spolupráci s MŠ SR zefektívnime a urýchlime zapojenie bývalých úspešných reprezentantov do trénerského procesu na základe prepožičiavania trénerských licencií.

21. Silné marketingové centrum pre aktívnu spoluprácu s fanúšikmi, klubmi a reklamnými partnermi

Vytvoríme jednotnú marketingovú líniu pre slovenský hokej ako celok.

22. Aktívna komunikácia a informovanosť verejnosti

Zverejňovaním pracovných správ budeme informovať verejnosť o spôsobe a kvalite práce riadiacich orgánov slovenského hokeja .

Budeme informovať o spôsobe práce v reprezentáciách, v kluboch a v mládeži aj na základe úzkej spolupráci s médiami.

23. Využívanie a zavedenie moderných technológii pri riadení SZĽH

24. Profesionálna organizácia medzinárodných hokejových podujatí na Slovensku 

Chceme využiť silné medzinárodné kontakty a skúsenosti na najvyššej medzinárodnej úrovni v prospech slovenského hokeja.

Ako hodnotíte plán Richarda Lintnera? Napíšte váš názor do diskusie!