Main Content

Ohlasy zahraničných médii na finálový výprask Ruska od Kanady

pondelok, 18. máj 2015 11:23 | Autor: TASR

Ohlasy zahraničných médii na finálový výprask Ruska od Kanady
Ohlasy zahraničných médii na finálový výprask Ruska od Kanady | zdroj: © TASR

Praha 18. mája (TASR) - Ohlasy médií na triumf kanadských hokejistov vo finále 79. majstrovstiev sveta v Prahe nad Ruskom (6:1):

iihf.com: "Kanada zlatá po dominantnom víťazstve. Vo finále ju nakopli dva góly od štvrtej lajny a nakoniec dokorčuľovala po takmer bezchybnej výhre k zlatým medailám. Rusov deklasovala 6:1 a turnaj zakončila s perfektnou bilanciou 10 víťazstiev - nula prehier."

nhl.com: "Kanada vedená Crosbym rozdrvila Rusko a dobyla zlato. Sidney Crosby zaznamenal vo finále gól a asistenciu a stal sa v poradí 26. členom Triple Gold Clubu."

Toronto Star: "Po piatich rokoch v rade, v ktorých kanadský tím zakaždým vypadol vo štvrťfinále, tentoraz dokončil šampionát so stopercentnou bilanciou 10-0. Kanada bola v Prahe perfektná a parádnu jazdu podčiarkla dominantným víťazstvom nad úhlavným rivalom."

cbssports.com: "S kádrom, akým prišli Kanaďania do Prahy, všetci čakali, že s každým súperom neľudsky zatočia. A presne to sa aj stalo."

blick.ch: "Rusko bez šance. Kanada suverénnym spôsobom dokráčala k titulu majstra sveta. Ako počas celého turnaja, aj vo finále bola o triedu lepšia ako súper."

iDnes.cz: "Úžasná Kanada zatočila aj s Ruskom a oslavuje v Prahe zaslúžené zlato. Počas celého turnaja nenašla jediného súpera, ktorý by jej dokázal aspoň trochu konkurovať. Hviezdni Ovečkin s Malkinom sa iba dívali, ako borci s javorovým listom valcujú."

iSport.cz: "To sú majstri! Neporaziteľná Kanada zničila vo finále Rusko 6:1"

sport.cz: "Zlatá Kanada zvalcovala všetkých. Rusom nadelila debakel. Kanada má už 25. zlato z majstrovstiev sveta a došla si poň absolútne grandióznym spôsobom. Na titul síce čakala kolíska hokeja osem rokov, v Prahe ale drvila všetkých súperov a vo finále gigantov vyradila i Rusko."