Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Bielorusko – Slovensko

nedeľa, 3. máj 2015 20:20 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Bielorusko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Bielorusko – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou druhý zápas na MS, v ktorom sme vyhrali nad Bieloruskom 2:1 po predĺžení. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (7) – V zápase nečelil prakticky žiadnym výnimočne ťažkým situáciám, ale to čo mal, to s veľkým prehľadom vyriešil. Dodával mužstvu potrebný pokoj. Za gól nemohol, ale jeho kvality ešte len budú preverené.

Andrej Meszároš (8) – Ukázal v tomto zápase pekný príbeh. Zbytočným vylúčením už v prvej minúte vyzeral ako babrák, ale bič plieskal v poslednej minúte. A nielenže strelil v predĺžení víťazný gól, ale vlastne to predĺženie aj zariadil. Jasný hrdina zápasu.

Dominik Graňák (7) – V prvej tretine predviedol jeden veľmi dobrý zákrok v oslabení, vďaka ktorému sme zrejme neinkasovali. No od tak skúseného hráča nemôže prísť tri minúty pred koncom hlúpe vylúčenie, ktoré nás mohlo stáť celý zápas. Potešili pri ňom hlavne dva plusové body, ktoré mali spolu s Meszárošom ako jediní.

Milan Jurčina (6) – V defenzíve nemal problémy, čo bolo najdôležitejšie, keďže práve pred vlastnou bránou potrebujeme od neho kvalitu. Rešpekt si urobil aj jedným ukážkovým bodyčekom.

Michal Sersen (6,5) – Skvele vypichol puk v oslabení, z čoho vznikla čistá šanca pre Bartoviča. Prvé chybičky začal robiť až v tretej tretine, ale celkovo určite nesklamal.

Marek Ďaloga (6) – Svoj typický prienik predviedol prvýkrát až v polovici zápasu, čo je proti takto zavretému súperi veľmi neskoro. Smerom dozadu svojou rýchlosťou na súpera platil, ale pri góle súpera bol tiež iba štatistom.

Juraj Mikuš (5,5) – Iba jedno vylúčenie z našej strany môžeme pochváliť, a to keď fauloval v prvej tretine Mikuš, čím súperovi zmaril sľubnú šancu. Ale inak výrazne nezaujal a v tretej tretine už ani nehral.

Adam Jánošík (6) – Dostal sa do šance, ktorá naštartovala náš krátky tlak v polovici zápasu. Pri inkasovanom góle sa pomaly ani nestihol pozerať, čo to Bielorusi urobili, niežeby to ešte ubránil.

Marko Daňo (5,5) – Čím sa blížil koniec zápasu, tým menej strieľal, hoci by sa žiadalo, aby svoj výkon skôr stupňoval. Ako člen prvej formácie by mal byť viditeľnejší, ale tú zas mali viac potiahnuť iní, aby sa on mohol k nim pridať.

Tomáš Kopecký (5,5) – Bojovnosť mu vyčítať nemožno, bol naším najvyťažovanejším útočníkom, ale skvelý je smerom dozadu, nie dopredu. Je na zamyslenie, či má ofenzívnu kvalitu na to, aby pomohol prvému útoku, ktorý musí byť gólový.

Marián Gáborík (4,5) – Nepremenil darované trestné strieľanie, v prvej minúte druhej tretine sa nechal hlúpo vylúčiť a odvtedy bol prakticky neviditeľný, keď sa pripomenul iba na konci zápasu. Gáborík je strelec, čakáme od neho góly, nie bezmyšlienkovité verejné korčuľovanie.

Richard Pánik (6,5) – Celý zápas bol aktívny, čo demonštroval v momente, v ktorom vybojoval presilovku, hoci naňho boli traja bieloruskí obrancovia. Robil to čo mal, ale treba mu vyčítať to, že vystrelil za celý zápas iba raz, čo je málo.

Mário Bližňák (6) – V prvej tretine mal dve šance a v druhej jednu čistú pripravil pre Bartoviča. Snažil sa byť ako center nápomocný, čo sa mu darilo, veď aj vďaka nemu bola druhá formácia strelecky najaktívnejšia.

Milan Bartovič (6) – A to hlavne vďaka Bartovičovi, ktorý v tomto zápase vystrelil na súperovho brankára až osemkrát, čo je suverénne najviac. No z takého množstva striel by to chcelo aspoň jeden gól, hlavne v druhej tretine počas oslabenia ho mal dať. Bartovič sa snaží, ale niečo tomu chýba.

Tomáš Jurčo (5,5) – Bolo na ňom vidieť, že pravú nohu má ešte za morom a ľavú v lietadle, ale tréner mu veril, čo splatil asistenciou pri víťaznom góle, hoci k tej skôr prišiel ako slepé kura k zrnu, pretože v tomto prípade išlo hlavne o akciu Meszároša.

Marek Viedenský (5) – Jeho minutáž každou tretinou klesala a tiež si pripísal mínusový bod, keď práve ako center mal pomôcť obrane, aby nemohla vzniknúť taká situácia, že Bielorusi si to prihrajú do prázdnej brány.

Tomáš Tatar (6) – Ukázal veľmi dobrú stabilitu na korčuliach, ale vynikol iba v tejto činnosti, čo je vzhľadom na časový posun ešte akceptovateľné. Jeho najväčší prínos do zápasu bol v tom, že si pripísal asistenciu pri víťaznom góle, keď si dobre vymenil puk s Meszárošom.

Vladimír Dravecký (6,5) – Mal pomerne veľkú šancu v druhej tretine, ale tentoraz úspešný nebol. Svoje miesto si zastal, veď začal gólovú akciu pri vyrovnávajúcom góle. Lenže veľa síl nechal v prvom zápase, aj preto nebol už tak aktívny, ako bol proti Dánsku, lenže to neznamená, že sa na ľade iba plazil, práve naopak.

Patrik Lušňák (6,5) – Tiež bol na ľade pri našom vyrovnávajúcom góle, vďaka čomu má aj on plusový bod, čo je pre hráča štvrtej formácie veľmi dôležitý ukazovateľ. Lušňák ukázal opäť výkon, aký od neho potrebujeme, veď navyše vybojoval presilovku.

Libor Hudáček (6,5) – Aj Hudáček vybojoval presilovku, a to dokonca 5 na 3. Miesto v štvrtej formácii si zastal a tiež ukázal, že má v sebe kvality aj na vyššiu lajnu, keďže hokejoví robotníci nevedia dať takú geniálnu prihrávku, akou obslúžil pri vyrovnávajúcom góle Meszároša.

Tomáš Surový (bez známky) – Nehral ani sekundu, celý zápas presedel na lavičke.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon