Main Content

Súpiska uzavretá: Takto dnes nastúpime proti Bielorusku!

nedeľa, 3. máj 2015 11:23 | Autor: TASR

Súpiska uzavretá: Takto dnes nastúpime proti Bielorusku!
Súpiska uzavretá: Takto dnes nastúpime proti Bielorusku! | zdroj: © TASR

Bratislava 3. mája (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pred nedeľňajším druhým zápasom v B-skupine MS s Bieloruskom (16.15 h) uzavrel šampionátovú súpisku, keď na ňu dopísal útočné duo z Detroitu Tomáša Tatara a Tomáša Jurča ako i brankára Branislava Konráda a obrancu Ivana Baranku.

Kouč tak už nečaká na prípadné príchody Mariána Hossu či Martina Marinčina. Slovenská súpiska obsahuje plný počet 25 hráčov - troch brankárov, ôsmich obrancov a štrnástich útočníkov.

Detroitské krídla posilnili reprezentačné mužstvo po vypadnutí Red Wings z play off NHL. Jurčo dorazil do Ostravy v sobotu neskoro večer a Tatar na druhý deň ráno. Na nedeľňajšom dopoludňajšom rozkorčuľovaní si prvýkrát zatrénovali so spoluhráčmi z národného tímu, proti Bielorusom by mali nastúpiť v druhom útoku v strede s Marekom Viedenským.

Čítajte tiež: Ako sa správa ideálna žena počas MS v hokeji?

Prvá útočná formácia by mala zostať v rovnakom zložení, v akom dohrala úvodný súboj proti Dánsku (4:3 sn), teda na pravom krídle s Markom Daňom. Štvrtý útok by mali pravdepodobne vytvoriť Vladimír Dravecký, Patrik Lušňák a Libor Hudáček. Zo zostavy zrejme vypadne jeden z dvojice Michel Miklík a Tomáš Surový, prípadne obaja. Možný je aj štart obrancu Baranku.
      
Predpokladaná zostava SR v zápase s Bieloruskom (v nedeľu o 16.15 h):

Laco (J. Hudáček) – Meszároš, Jánošík, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Graňák – Daňo, Kopecký, Gáborík – Jurčo, Viedenský, Tatar - Pánik, Bližňák, Bartovič – Dravecký, Lušňák, L. Hudáček - Miklík/Surový