Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Dánskom

sobota, 2. máj 2015 19:54 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Dánskom
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Dánskom | zdroj: © TASR

Máme za sebou úvod šampionátu, v ktorom Slováci vydreli víťazstvo po nájazdoch nad tímom Dánska. Pozrite si hodnotenie jednotlivých hráčov.

Ján Laco – 5,5 – V úvode zápasu síce držal našich reprezentantov nad vodou, keď Dáni prestrielali slovenský tím v pomere 7:3 a mali niekoľko nebezpečne javiacich sa príležitostí, no v tretej tretine mužstvo nepodržal, keď viedlo. Najmä tretí gól bol chytateľný.

Andrej Meszároš – 6 – V rámci NHL najskúsenejší obranca nášho tímu dostal dôveru trénera Vujtka aj pri presilových hrách, ako jeden z mála zadákov, vďaka čomu bol najčastejšie nasadzovaným hráčom nášho tímu. Ako ofenzívne ladený bek musí zvyšiť početnosť streľby. 

Adam Jánošík – 5 – Mladý obranca na turnaji ešte len zbiera skúsenosti, čo sa prejavilo v dôležitých momentoch zápasu, no postupom času by svoj výkon mohol zlepšovať. Adam výraznú chybu neurobil, no počas desiatich minút na ľade nepridal žiadnu nadstavbu. 

Milan Jurčina – 5,5 – Svojou fyzickou hrou platil na dánskych hráčov, ktorí v úvode robili problém našim kreatívnym hráčom. Obetavo zasiahol pri strelách súpera, očakáva sa však od neho väčší ofenzívny prínos.  

Michal Sersen – 6 – Gólom naštartoval slovenský obrat, no pri druhom góle Dánov prepadol vo vlastnom obrannom pásme, z čoho rezultoval vyrovnávajúci gól. Nedôraznou rozohrávkou ponúkol súperovi puk a nedostúpil k Hardtovi.  

Marek Ďaloga – 5,5 – Skvelý korčuliar sa na širokom vítkovickom ľade proti statickému súperovi presadzoval. Spomedzi slovenských hráčov mal druhý najväčší hrací čas na ľade. Negatívom jeho vystúpenia sú dva mínusové body. 

Juraj Mikuš – 5,5 - Náš statný obranca v obranne dvojici s Marekom Ďalegom herne povyrástol a popri výborne korčuliarsky zdatnom obrancovi to bol práve on, kto sa staral o čistenie priestoru pred našou bránou. Juraj nepatrí medzi najskúsenejších, preto sa nedalo očakávať, že by rozhodol zápas, svoju úlohu si však zastal.

Dominik Graňák – 6 – Hráč s najvyšším počtom odohratých zápasov v slovenskom tíme pomerne rýchlo zareagoval na vyrovnávajúci gól Dánov na 2:2. Pri Dominikovom góle boli fanúšikovia presvedčení o víťazstve, no v závere prišla studená sprcha po vyrovnaní na 3:3. Očakáva sa od neho väčší herný prinos, keďže patrí medzi najskúsenejších hráčov, no zápisom do streleckej listiny sa zaradil medzi hrdinov zápasu. 

Michel Miklík – 5 – Michel začal ako krídlo elitnej formácie, no dôraz dánskych obrancov neposkytol hráčovi z KHL dostatok priestoru. Pri zmene zloženia útočných formácií sa dostal v hierarchii útočníkov na najnižšie priečky. V reprezentačnom drese sme ho videli odohrať aj lepšie zápasy. 

Tomáš Kopecký – 6 – Kapitán slovenského tímu šiel svojim spoluhráčom príkladom, najmä v nasadení a fyzickej hre. V presilovkách sa v pozícii centra snažil aj o tvorenie hry. V rámci svojho herného štýlu predviedol mierny nadštandard. 

Marián Gáborík  - 6 – Najväčšia hviezda nášho tímu spôsobila zbytočné oslabenie, z čoho pramenil dánsky gól. Inak však predviedol kvalitný ofenzívny výkon. Jeden nájazd však mal padnúť. 

Richard Pánik – 7 – Richard svojou fyzickou hrou vypracoval viacero príležitostí, z ktorých sa ujala síce len jedna, no poriadne dôležitý v presilovke. Richard strávil na ľade viac ako 20 minút a patril medzi najaktívnejších hráčov. 

Mário Bližňák – 5,5 – Tradične stabilný výkon smerom dozadu, no slabšia útočná aktivita. Pripísal si v zápase jednu mínusku, čo však vyplýva z jeho defenzívneho štýlu hry. 

Milan Bartovič – 5,5 – Milan opäť rýchlostne predčil súperov, no zakončenie trochu zaostávalo. 

Marko Daňo – 7 – Na ľade vôbec nepôsobil ako mladý 20-ročný mladík zobral na seba veľkú zodpovednosť, ktorú dokumentoval aj rozhodujúcim pokusom pri nájazdovom rozstrele. Zo všetkých našich hráčov mal najviac streleckých pokusov. Za svoj výkon si víťazný gól zaslúžil. 

Tomáš Surový – 5,5 – V príprave sme Tomáša videli odohrať lepšie zápasy. Dva strelecké pokusy, 13 minút 35 sekúnd stačí len na priemerné hodnotenie. 

Libor Hudáček – 6 – Kreatívny hráč viackrát predviedol zaujímavé momenty a až trikrát ohrozil súperovho brankára. Jednou gólovou asistenciou prispel k treťotrenivovému gólovému uragánu. 

Vladimír Dravecký – 8 – Najlepší hráč zápasu na našej strane. Postupom zápasu sa neustále zlepšoval, čo si všimol aj tréner Vujtek, ktorý dával hráčovi pôvodne zo štvrtej formácie viac priestoru. Aktivitou si vypracoval niekoľko šancí a pripísal si dve gólové prihrávky. 

Marek Viedenský – 6 – Center z fínskej ligy vsietil obrovsky dôležitý gól a postaral sa aj o predĺženie slovenských nádejí v samostatných nájazdoch. Napriek nízkemu hraciemu času strávenému na ľade patril medzi hráčov s najväčším vplyvom na hru našich. 

Patrik Lušňák – 6 – Patrik sa napriek tomu, že ho viacero fanúšikov odpisovalo, v zápase nestratil. Výrazne nevyčnieval, avšak ako člen formácie, ktorá mala udržiavacie úlohy, odohral pomerne vydarený zápas. 

Vysvetlivky

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5,5 – Priemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon