Main Content

Ohlasy zo slovenskej kabíny po víťazstve nad Dánskom

sobota, 2. máj 2015 18:26 | Autor: TASR

Ohlasy zo slovenskej kabíny po víťazstve nad Dánskom
Ohlasy zo slovenskej kabíny po víťazstve nad Dánskom | zdroj: © TASR

Ostrava 2. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti v úvodnom zápase na MS v Ostrave dlho nevedeli zlomiť odpor húževnatého protivníka.

Dánske hradby prelomili až v záverečnej tretine, v ktorej otočili skóre. Necelé tri minúty pred koncom viedli 3:2, no práve sily, ktoré nechali pri dobýjaní súperovej bránky, im v závere chýbali a severania dokázali duel pretlačiť do predĺženia. Nakoniec sa hráči spod Tatier dočkali vytúženého víťazstva, druhý bod im vystrelili v nájazdoch Marek Viedenský a Marko Daňo.

"Je pozitívne, že sme úvodný zápas šampionátu vyhrali. Myslím si, že sme mali väčšinu duelu prevahu. Mohli to byť aj tri body, ale ich brankár Galbraith podal vynikajúci výkon a vzhľadom na priebeh sme nakoniec radi aj za dva," nechal sa počuť zadák Michal Sersen.

Slováci prestrieľali súpera 43:19, útočníci však dlhý čas zlyhávali v koncovke. Za nepriaznivého stavu tak museli "horúce gaštany"ťahať z ohňa obrancovia. Sersen aj Dominik Graňák pri svojich strelách zhodne využili, že brankár Patrick Galbraith mal zakrytý výhľad. "Pri mojom góle mi výborne prihral Libor Hudáček a Rišo Pánik s ostatnými chalanmi clonili pred bránkou, takže ich brankár nič nevidel," opísal bek Slovana Bratislava situáciu pri prvom slovenskom góle. Dáni ho ničím špeciálnym neprekvapili. "Nemyslím si, že by sme boli horší. Akurát nám to nechcelo padať," tvrdil Sersen.

Už-už sa zdalo, že Slováci vyhrajú zápas v riadnom hracom čase. Za stavu 3:2 však v závere putoval Sersen na trestnú lavicu, keď ho rozhodcovia vylúčili za zdržovanie hry. Dáni v presilovke vyvinuli tlak a tesne po návrate obrancu na ľad vyrovnali a vynútili si predĺženie. "Puk sa mi odrazil od rukavice do hornej sieťky. Ja by som to považoval za teč, určite to nebolo úmyselné vyhodenie," vrátil sa Sersen ku kontroverznému momentu.

V pláne bolo pôvodne víťazstvo za tri body, hráči si však cenia aj dva. "Momentálne ma tešia, lebo hokej je nevyspytateľný šport. Mali sme tlak, ale dlhú dobu sme nevedeli dať gól, chýbal nám vždy kúsok. Trvalo nám, kým sme to prelomili. Treba myslieť pozitívne. Turnaj je dlhý, treba si zobrať z toho tie dobré veci a poučiť sa. Mne sa páčilo, že mužstvo ukázalo charakter a všetci dreli na sto percent," zdôraznil Dominik Graňák.

Slováci nemali čas vychutnávať víťazstvo, už v nedeľu o 16.15 h ich čaká druhý zápas na turnaji proti Bielorusom. "Treba zregenerovať, tréneri nám určite ukážu na videu niečo zo zápasu Bieloruska so Slovinskom. Nie je čas na oslavy, turnaj ide rýchlo, treba na toto víťazstvo nadviazať a ísť ďalej. Bojovnosť v našom výkone bola, treba ešte doladiť nejaké detaily. Stále je sa v čom zlepšovať," dodal Sersen.