Main Content

Mourinho: Nudné je, že Arsenal nezískal titul desať rokov

pondelok, 27. apríl 2015 09:05 | Autor: TASR

Mourinho
Mourinho | zdroj: © TASR

Londýn 27. apríla (TASR) - Jednou z posledných reálnych možností prehovoriť do boja o anglický futbalový titul bolo nedeľňajšie londýnske derby.

V dueli 34. kola na Emirates Stadium domáci Arsenal remizoval s lídrom Chelsea bez gólov. "The Blues" majú na prvom mieste tabuľky desaťbodový náskok pred obhajcom titulu Manchestrom City, resp. tretím Arsenalom, zápas k dobru a už ich zrejme zastaví len zázrak.

Zápas veľa futbalovej krásy neponúkol, boj to boj, v ktorom vyčnieval kapitán hostí John Terry. Ten dirigoval svoj tím a priviedol ho k cennému bodu. Hosťom chýbali zranené opory Diego Costa a Loic Remy, hrali bez útočníka až do druhého polčasu, keď sa na ihrisko dostal 37-ročný veterán Didier Drogba. Napriek tomu si výber domáceho kouča Arsena Wengera nevypracoval veľké šance. Portugalský tréner hostí Jose Mourinho opäť raz pripravil dobrý herný plán a klub ruského majiteľa Romana Abramoviča dostal, čo chcel.

"Johnovi som v šatni povedal, že odvádzal skvelú robotu za tých šesť rokov, čo som ho viedol, ale toto bol z defenzívneho uhla pohľadu jeho najlepší výkon. Celý tím hral v obrane fantasticky, napriek tomu bol John o krok pred ostatnými," povedal Mourinho. Ten zareagoval aj na skandovanie domácich tribún "nuda, nuda" na adresu Chelsea.

"Nudné je to, že Arsenal nezískal titul desať rokov. To je skutočná nuda. Ale možno fanúšikovia Arsenalu neskandovali na našu adresu. Ak chcete vyhrať a stiahnete útočníka Oliviera Girouda, možno iba chceli diváci viac. Aby možno hral Giroud vpredu s Walcottom," spochybnil Portugalčan francúzskeho kolegu, ktorý nad ním nevyhral ani v jednej z 13 posledných vzájomných konfrontácií.