Main Content

Poznáme semifinálové dvojice Ligy majstrov! Čaká nás strhujúce divadlo

piatok, 24. apríl 2015 13:05 | Autor: TASR

Poznáme semifinálové dvojice Ligy majstrov! Čaká nás strhujúce divadlo
Poznáme semifinálové dvojice Ligy majstrov! Čaká nás strhujúce divadlo | zdroj: © TASR

Nyon 24. apríla (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid sa na ceste za obhajobou titulu v Lige majstrov 2014/2015 stretne v semifinále s Juventusom Turín. Druhú dvojicu tvoria FC Barcelona a Bayern Mníchov. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

V jeho osudí figurovalo kvarteto, ktoré už "ušatú" trofej v mnohokrát minulosti získalo. "Biely balet" má stále šancu stať sa prvým klubom v moderných dejinách LM, ktorý by obhájil triumf. Bol by pre neho už jedenástym v histórii. Bayern, pre ktorý je lákadlom aj fakt, že finále sa bude hrať na nemeckej pôde v Berlíne (6. júna), útočí na šiesty triumf v súťaži, Barcelona na piaty a "stará dáma" na tretí.

Bayern sa do semifinále Ligy majstrov prebojoval štvrtýkrát za sebou, "Barca" siedmykrát za posledných osem rokov. Juventus vyhral LM naposledy v roku 1996, keď po rozstrele z 11 m zdolal Ajax Amsterdam v Ríme a v roku 2003 prehral vo finále až po penaltách s AC Miláno na Old Trafford.

Pri žrebe semifinále Ligy majstrov neplatili žiadne obmedzenia, tým pádom na seba mohli naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Nik nebol nasadený. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe v utorok 5. mája a v stredu 6. mája, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 12., resp. 13. mája. Finále je na programe v sobotu 6. júna na Olympijskom štadióne v Berlíne.

žreb semifinále LM 2014/2015:

FC Barcelona - Bayern Mníchov
Juventus Turín - Real Madrid

Kalendár LM 2014/2015:

semifinále: 1. zápasy (5. a 6. mája), 2. zápasy (12. a 13. mája)
finále: 6. júna v Berlíne (Olympijský štadión)