Main Content

Ideálna zostava štvrťfinále Ligy majstrov

štvrtok, 23. apríl 2015 18:31 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava štvrťfinále Ligy majstrov
Ideálna zostava štvrťfinále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Futbalová Liga majstrov má za sebou štvrťfinálové zápasy. Ktorí hráči najviac presvedčili medzi najlepšou osmičkou Európy, si pozrite v ideálnej zostave štvrťfinálového kola.

Brankár

Jan Oblak (Atlético) – V prvom stretnutí dvoch madridských celkov privádzal ofenzívnych hráčov Realu do zúfalstva. Z nasadeného trendu nepopustil ani v odvete a opäť chytil viacero príležitostí Realu, ktoré väčšinou končia gólom. Mladý Slovinec sa v bráne Rojiblancos zlepšuje zápas od zápasu a jeho výkony boli ozdobou Ligy majstrov.

Obrancovia

Giorgio Chiellini (Juventus) – Juventus a Monako nepredviedli vo vzájomnom zápase ofenzívne preteky, preto najdôležitejšími členmi ich zostáv boli defenzívni hráči. Obrana Juventusu v dvojzápase nepustila ani jeden gól, čo má na svedomí najmä najskúsenejší obranca v tíme, Giorgio Chiellini. 

Sergio Ramos (Real) – Hoci v odvete figuroval prekvapivo v strede zálohy, Sergio Ramos sa najlepšie cíti v strede obrany. V dvojzápase proti Atléticu bol hlavnou defenzívnou hviezdou Realu, ktorý konečne dokázal v tejto sezóne prelomiť taktiku svojich mestských rivalov a veľkú zásluhu na tom má práve stopér Los Blancos. 

Leonardo Bonucci (Juventus) – Taliansky majster je v semifinále popri troch gigantoch miernym outsiderom, no strašiť  by ich mala najmä obrana Bianconeri, ktorá vymazala všetkých svojich predchádzajúcich súperov. Duo Chiellini – Bonucci je jedným z najlepších v Európe. Potvrdili to proti Monaku. 

Stredopoliari

Casemiro (Porto) – Hoci Porto nezvládlo odvetný duel proti Bayernu, za svoje štvrťfinálové pôsobenie sa nemusí hanbiť. Popri dvojgólovom Quaresmovi, najvýraznejšie žiaril v drese Drakov Brazílčan Casemiro. V strede poľa svojou agresivitou narúšal rozohrávku súpera a nebál sa ani založiť útok svojho tímu. Pri občasných výpadkoch v strede poľa Realu Madrid, spôsobených zraneniami, môže v budúcej sezóne Casemiro vystúpať ešte o krôčik vyššie.

Geoffrey Kondogbia (Monako) – Monako síce v dvojzápase proti Turínu nenapodobilo dvojzápas proti Arsenalu, no suverénneho lídra talianskeho futbalu poriadne otestovalo. Mladý francúzsky reprezentant Geoffrey Kondogbia svojou atletickosťou platil na oboch koncoch ihriska a Monako zrejme bude mať po tomto ročníku Ligy majstrov problém udržať ho vo svojom kádri.

Thiago Alcantara (Bayern) – Absolútne vitálny pre postup Bayernu do semifinále bol Thiago Alcantara. Brazílsky Španiel sa po návrate zo zranenia okamžite zapracoval do jedenástky Pepa Guardiolu a výraznou mierou ovplyvnil štvrťfinále. Ak by totiž nezaznamenal gól na ihrisku Porta, vďaka ktorému Bayern odchádzal len s dvojgólovým mankom a gólom z ihriska súpera, do odvety by vchádzali Bavori v inom psychickom rozpoložení. Navyše, Thiago načal Porto aj v odvete a jeho skorý gól rozhodol o prvopolčasovom gólostroji Mníchovčanov.

Thomas Muller (Bayern) – Jednou z najpodivuhodnejších a zároveň najobdivuhodnejších futbalových hviezd je Thomas Muller. Hoci neoplýva futbalovou vlastnosťou, ktorá by ho kvalitatívne odlišovala od ostatných, dokáže neustále produkovať výkony svetovej úrovne. Proti Portu bol opäť takmer pri všetkom podstatnom, čo sa odohralo a v 25 rokoch pomaly stúpa medzi úspešné stálice svetového futbalu. 

Útočníci

Neymar (Barcelona) – Prakticky ktokoľvek z barcelonského smrtonosného tria útočníkov by mohol v tejto zostave figurovať. Neymar, Messi a Suarez nedali PSG absolútne žiadnu šancu a svojim ofenzívnym koncertom rozhodli, že francúzsky majster opäť nedosiahne na najlepšiu štvoricu Európy. Brazílčan Neymar dvoma gólmi zostrelil PSG v odvete, navyše gól zaznamenal aj v prvom zápase, ktorým poslal svoj tím do vedenia, a tak zaslúžene patrí medzi najlepších v tomto kole.

Luis Suarez (Barcelona) – Uruguajský El Pistolero z najdrahšieho obrancu histórie futbalu spravil štatistu. Proti PSG sme opäť mohli sledovať bývalého najlepšieho kanoniera Premier League v tej najlepšej forme. Po slabšom vstupe do sezóny sa súperi opäť boja Suareza kvôli jeho futbalovým schopnostiam.

Cristiano Ronaldo (Real) – Opäť najaktívnejší strelec Realu, tentokrát bez gólu. Cristiano Ronaldo najmä v odvete musel niesť veľký diel zodpovednosti, keď v útoku nenastúpil ani jeden z jedho obvyklých útočných partnerov. Ronaldo to tak zobral na seba. Na rozhodujúci gól Chicharita prihrával práve on po individuálnej akcii. Pre Portugalčana to bola už 19. gólová prihrávka v tejto sezóne, ktorú pridal k päťdesiatim zásahom.