Main Content

Sebavedomý Casillas: Sme pripravení na Bayern aj Barcelonu

štvrtok, 23. apríl 2015 12:05 | Autor: TASR

Sebavedomý Casillas: Sme pripravení na Bayern aj Barcelonu
Sebavedomý Casillas: Sme pripravení na Bayern aj Barcelonu | zdroj: © TASR

Madrid 23. apríla (TASR) - Trénerovi futbalistov Realu Madrid vyšiel taktický ťah. Carlo Ancelotti pred štvrťfinálovou odvetou Ligy majstrov proti Atleticu presunul stopéra Sergia Ramosa do stredu poľa. Podľa brankára Ikera Casillasa to bol kľúč k úspechu v súboji s mestským rivalom.

"Tréner bol presvedčený o tom, že v zápase s Atleticom to opäť vyskúša a postaví Sergia Ramosa do stredu zálohy. Vo štvrťfinálovej odvete zohral kľúčovú úlohu a z jeho výkonu profitoval celý tím. Pri určovaní zostavy musíte neraz vychádzať z toho, akým štýlom hrá súper. Naša obrana bola pevná, to isté platí aj o strede poľa a v útoku sme si dokázali vypracovať čisté šance," citovala slová Casillasa agentúra Reuters.

Atletico sa nehrnulo do ofenzívy, útočné hroty Mario Mandžukič s Antoinom Griezmannom sa venovali bráneniu. Real bol bez zraneného dispečera stredu poľa Chorváta Luku Modriča v útoku dlho sterilný. V závere však zlomil odpor oslabeného súpera, keď Cristiano Ronaldo stiahnutý zozadu Mirandom v páde ešte priťukol loptu Javierovi "Chicharitovi" Hernandezovi.

Casillas netrpezlivo čaká, akého semifinálového protivníka prisúdi Realu piatkový žreb v Nyone. "V hre o titul zostali štyri špičkové európske tímy. Bude to veľmi vyrovnané, napínavé a špecifické. Sme pripravení hrať proti hocikomu, aj proti Barcelone a Bayernu Mníchov," dodal kapitán Realu, ktorý môže ako prvý tím v histórii vyhrať Ligu majstrov dvakrát za sebou.