Main Content

Ohlasy po odvetnom štvrťfinálovom zápase Monaca s Juventusom

štvrtok, 23. apríl 2015 09:05 | Autor: TASR

Ohlasy po odvetnom štvrťfinálovom zápase Monaca s Juventusom
Ohlasy po odvetnom štvrťfinálovom zápase Monaca s Juventusom | zdroj: © TASR

Bratislava 23. apríla (TASR) - Po dvanásťročnej prestávke si opäť vychutnajú semifinále Ligy majstrov.

Futbalisti Juventusu Turín sa po bezgólovej remíze na pôde AS Monaco stali prvým talianskym tímom medzi elitným kvartetom od roku 2010, keď Inter Miláno pod vedením Joseho Mourinha dokráčal až k zisku cennej trofeje.

"V Lige majstrov ideme ďalej vďaka tomu, že sme sa dokázali obetovať. Tvrdo sme bojovali, aby sme dosiahli náš vysnívaný cieľ. Myslím si, že ak zoberieme do úvahy oba štvrťfinálové zápasy, náš postup je zaslúžený," povedal pre BeIN Sport brankár "starej dámy" Gianluigi Buffon, ktorý sa zapotil hlavne v úvode zápasu. V 15. minúte si po centri do šestnástky hostí Andrea Barzagli takmer zrazil loptu do vlastnej siete.

Francúzsky obranca Patrice Evra priznal, že taliansky majster bol napriek náskoku 1:0 z úvodného duelu pod tlakom. "Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Juventus už 12 rokov nebol v semifinále Ligy majstrov, navyše sme boli v úlohe papierového favorita, čo nikdy nie je jednoduché. Postúpili sme do semifinále talianskym štýlom. Mnohí môžu namietať, že sme hrali škaredý futbal, ale pevná obrana je dnes základom úspechu. Prináša to efekt."

Monaco bolo v tejto sezóne "čiernym koňom" Ligy majstrov. V osemfinále vyradilo Arsenal Londýn, proti Juventusu napokon doplatilo na kontroverznú penaltu, ktorú premenil čílsky reprezentant Arturo Vidal. "Ukázali sme celej futbalovej Európe, čoho sme schopní. Ani v konfrontácii s Juventusom sme neboli horším tímom," nechal sa počuť tréner "kniežat" Leonardo Jardim.

Obrancu Aymena Abdennoura mrzelo, že jeho tím nedotiahol odvetu do predĺženia. "Odohrali sme skvelý zápas. Dobre sme bránili, mali sme aj šance a zaslúžili sme si streliť aspoň gól. Bolo to 50:50. Aj v prvom dueli sme mali príležitosti, nedokázali sme ich však premeniť. Musíme teraz obrátiť list, sústrediť sa na domácu súťaž a urobiť všetko pre to, aby sme aj v novej sezóne hrali v Lige majstrov."